Leuke Scandinavische lampen in huis

Het afgelopen half jaar hadden wij grotendeels nog pitjes hangen in het nieuwe huis. In de zomer merk je dat niet zo: het wordt pas laat donker en je vertoefd vooral buiten. Nu de dagen korter worden is dat anders. We zitten sneller met het licht aan en dan is zo’n pitje boven je eettafel toch wat fel. Het werd tijd voor lampen!

Low-Budget oplossing

Nu ben ik niet de makkelijkste als het gaat om mijn interieur. Keuzes maken vind ik best ingewikkeld. Het liefst wil ik iets bijzonders, iets origineels. Alleen hangen daar vaak flinke prijskaartjes aan, en dat budget is er even niet. Dus ik ging op zoek naar een wat meer low-budget oplossing. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Direct Lampen.

Scandinavische look & feel

Hier kwam ik al meteen een aantal hele mooie lampen met een Scandinavische uitstraling geven. Modern, in lichte kleurtjes, precies wat ik zocht. Voor de benedenverdieping ben ik heel goed geslaagd. Ik had nog een lamp nodig voor de keuken, voor boven de eettafel en twee lampen voor in de gang.

Industrieel

Voor de gang koos ik voor deze gave industriële hanglamp. In de gang is het plafond nog niet klaar, en door deze lamp er op te hangen is dat net alsof het zo hoort. De lamp geeft de industriële uitstraling van het open plafond een echte boost. Bovendien is hij lekker groot, wat goed past bij onze hoge plafonds. Ik ben er blij mee!

Balans

Aan de andere kant van de gang hangt weer een totaal andere hanglamp, namelijk een witte met houd gecombineerd.  Deze zit meer aan de woonkamer kant, waar hij in balans is met de lampen boven de eettafel. Ik vind deze lamp heel stijlvol.

Draadstaal

In de keuken wilde ik graag iets met roze. Toen ik deze koperen lamp zag van koper draadstaal, was ik meteen verkocht. Het koper matcht goed met onze roze gordijnen en de lamp geeft fijn licht. Niet te fel, wat ook niet nodig is, want we hebben al spotjes boven het keukenblad. Deze lamp hebben we ‘s avonds vaak aan als we lekker beneden zitten met een kop koffie of een wijntje.

Eettafel lampen

Boven de eettafel koos ik voor witte lampen met een Scandinavische uitstraling. Deze komen mooi uit met de roze muur er achter. Ze geven fijn licht en we kunnen deze lampen dimmen. Als ik zit te werken, dan heb ik de lamp vaak wat feller, als we eten juist weer wat meer diffuus. Ook als we een spelletje Agricola doen staat hij juist weer wat sterker, zodat we alles goed kunnen zien.

Vorig artikelAi, een botsing!
Volgend artikel14 redenen waarom je als moeder de Quooker Flex mòet hebben
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in