Ai, een botsing!

Voor de zomervakantie veroorzaakte ik een botsing. Met een stilstaande auto nog wel. Dat was echt ontzettend balen. Tuurlijk, ik ben verzekerd, maar het kost je meteen je no-claim. Dat is een flinke kostenpost. Zoiets is in een seconde gebeurd, maar de nasmaak ervan proef je nog lang. Totale kosten: rond de €1500. Om te huilen. Daar hadden we minimaal 8 keer van uit eten gekund.

Wat gebeurde er?

Nu zijn jullie vast benieuwd hoe ik zo stom heb kunnen zijn? Nou, dat ging zo. Ik moest Yuren ophalen van de sportdag, wat niet bij school was, maar op het sportveld. Om dezelfde tijd moest ik Lenthe ophalen van school. De sportdag liep wat uit, dus ik was een beetje gehaast. Ik was immers al te laat en vond het vervelend dat Lenthe op mij stond te wachten. Snel zette ik Yuren in de auto en startte. Op het moment dat ik achteruit het parkeervak reed, zag ik 3 kinderen aan komen lopen aan de linkerkant achter mijn auto. Ik hield ze nauwlettend in de gaten, bang dat ik ze niet goed zou zien bij het naar achter rijden. Tegelijkertijd vertrouwde ik volledig op de parkeersensoren, die normaal gesproken afgaan als ik een object nader.

Boem!

Helaas zag ik dus niet, dat er aan de rechterzijde een auto geparkeerd stond. De parkeersensoren werkten nog niet, omdat het dashboard nog niet was opgestart. Ik was te snel vertrokken zeg maar. “BOEM” hoorde ik. Ai… Ik reed meteen weer naar voren en stapte uit. Op mijn auto was geen schrammetje te zien, maar de auto waar ik tegenaan zat had een deukje. Ik wist echter niet zeker of dat nou van mijn auto was, want hij zat naar mijn idee nogal hoog. En het was ook gek dat op mijn auto geen zichtbare schade zat. Ik wilde net een briefje schrijven toen de eigenaresse van de auto aan kwam lopen.

Schadeformulier invullen

Ze zei dat de deuk dus van nu was en we vulden een schadeformulier in. Met het tekenen van de situatie bleef ik het vreemd vinden dat die deuk zo hoog zat, maar ja. Heel dom natuurlijk dat ik meteen naar voren ben gereden, daardoor kon ik niet meer bewijzen dat deze deuk er misschien al in zat.

Zelf betalen

Toen ik thuis na ging denken leek het me beter uit te zoeken wat de kosten zouden zijn en dan te overwegen of ik het zelf zou betalen of door de verzekering zou laten betalen. Soms is het eerste namelijk gunstiger. Via Schadeherstelservice Centraal Beheer ontving ik een lijst met garages die de schade voordelig kunnen repareren. Uiteindelijk bleek dat dus goedkoper dan de verzekering laten betalen en in mijn no-claim achteruit te gaan.

Totale kosten

Na de offerte hoorde ik lange tijd niets. Ik zag de betreffende mevrouw laatst op school en hoorde dat ze het nog steeds niet had laten maken. Dat gaat ze volgende week eindelijk doen. Daarna zal de rekening waarschijnlijk snel volgen. Het liefst betaal ik die dan ook maar meteen, dan is het weer uit mijn hoofd.

Autoverzekering

Toch ben ik blij dat ik een goede autoverzekering heb die ook aanbiedt dat je de kosten dus zelf mag betalen. Daarbij is het handig om een buffertje op de bankrekening te hebben staan, zodat je dit soort dingen dus ook zelf kùnt betalen. Het is misschien op de korte termijn wel een hoop geld, maar over 3 jaar scheelt het dus flink als je uitrekent wat het per maand kost aan verzekeringsgeld als je keldert in je no-claim. Als je wil weten of je beter WA, WA+ of All Risk verzekerd kunt zijn dan kun je eenvoudig een autoverzekering vergelijken bij Centraal Beheer. Zo heb je voor jou altijd de goedkoopste en beste deal. Want een ongeluk is in een seconde gebeurd!

Tip

En mijn ultieme tip: stap altijd meteen uit en rijd je auto niet weg. Zo weet je zeker of de deuk in een auto wel echt door jouw auto veroorzaakt is, en er niet al in zat…

 

Vorig artikelZo hou je stapeltjes uit het zicht
Volgend artikelLeuke Scandinavische lampen in huis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Tip 1: Vertrouw niet op je parkeersensoren, maar blijf opletten.
    Tip 2: Bij twijfel: stoppen, niet gewoon door rijden 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in