De leukste thee- en pluktuinen van Drenthe

weldadigheidAls er iets is wat ik leuk vind om te doen met kinderen in het voorjaar en de zomer, dan is dat wel het bezoeken van thee- en pluktuinen. Die zijn vaak heel kinderproof, met dieren, ruimte om te rennen, speeltoestellen en activiteiten. Je kunt er soms ook kinderfeestjes vieren of rondleidingen volgen. En natuurlijk je eigen fruit plukken! Of groente. Of bloemen! Na het schikken van je bos bloemen of het afrekenen van je zelfgeplukte fruit strijk je neer op het terras voor een kop koffie, thee of limonade. En misschien zelfs iets lekkers erbij? Dit zijn de leukste thee- en pluktuinen van Drenthe. Mocht je er nog eentje weten, geef het dan door bij de reacties, dan voeg ik ‘m toe!

Tip: Zo maak je van je eigen tuin een theetuin: kweken, oogsten & mengen
Tip: Geef een High Tea bon cadeau

De leukste thee- en pluktuinen van Drenthe

Bij de tuinen van Weldadigheid is vanalles te zien en te doen. Er is oa een boomgaard met oude rassen, een kleinfruitdoolhof met zo’n 80 soorten veelal historische messensoorten, een haagbeukdoolhof, een taxusallee met zes borders van 3 bij 22 meter met vaste planten, groenten en kruiden, een kruidentuin, een geneeskruidentuin, een grote vijver; de grote groentetuin, de eeuwige moestuin, het hysoplaantje met zelfgent leifruit; een bloemenpluktuin en twee tunnelkassen. Er zijn rondleidingen, je kunt bloemen en fruit plukken en nog veel meer!

tuinen weldadigheid
de tuinen van Weldadigheid

Koffie en theetuin Zunneschien is een gezellige ontspanningstuin in het Drentse Veenhuizen. Geniet van de kronkelende paadjes en leuke zitjes onder het genot van een heerlijk kopje thee of koffie, met cake. Als het wat minder mooi weer is, is er binnen werk te zien van verschillende kunstenaars welke regelmatig in de theetuin exposeren.

Zunneschien

Theehuis de Bosrand vind je aan de weg tussen Donderen en Norg. Geniet van een echte Engelse High Tea, vier je kinderfeestje, ga lekker wandelen of fietsen in de omgeving, geniet van een lunch op het heerlijke terras en je kunt er zelfs trouwen!

bosrand theeschenkerij
Theehuis de Bosrand

In Anloo ligt Theeschenkerij Homanshof. Hier is het een prachtige omgeving voor fijne wandelingen en fietstochten. Tevens vind je hier het onbemande informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven in de beschutte theetuin van de Homanshof. Een plek om even tot rust te komen en te genieten van een potje thee een kopje koffie én zelf-gemaakte taart en andere lekkernijen van het seizoen. Let op: alleen op zondag geopend!

Homanshof
Theeschenkerij Homanshof

Bij theetuin de Stobbe in Dalerpeel ben je aan het juiste adres voor een heerlijke high tea in het bijzonder met als thema superfood! De sfeer is gemoedelijk en rustgevend. De gastvrouw bakt alles zelf volgens eigen recepten. Haar High Tea’s zijn al 10 jaar een klasse apart en de High Tea Royaal is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio. Voor thuis of als kadootje zijn er oa heerlijke Brownies & Blondies te bestellen in het winkeltje!

Lees ook: de allerleukste thee- en pluktuinen in Nederland

de stobbe drente
Theetuin de Stobbe

Woon jij in Drenthe en heb je leuke aanvullingen? Laat ze ons weten!

Vorig artikelDeel jouw herinnering van Berlijn
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #75
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in