De allerleukste thee- en pluktuinen van Nederland

friesland-theetuinen-pluktuinenRecent schreef ik per provincie een blog met de leukste thee- en pluktuinen. Die blogs zijn ontzettend goed ontvangen. Jullie zijn allemaal echte buitenmensen, die graag leuke activiteiten doen met de kinderen. Nu merk ik dat er regelmatig mensen zijn die via google terecht komen op een van de blogs, en zich dan afvragen of er ook zo’n blog is over de provincie waar zij wonen. Daarom heb ik alle blogs nog eens de revue te laten passeren in 1 blog, zodat ik daar naar kan verwijzen en iedereen de blog voor zijn provincie makkelijk terug kan vinden. Hier dus een overzicht van de allerleukste thee- en pluktuinen van Nederland!

Tip: Zo maak je van je eigen tuin een theetuin: kweken, oogsten & mengen
Tip: Geef een High Tea bon cadeau

pluktuin frysjam

Tip: boek De Theetuinen fietsgids

De allerleukste thee- en pluktuinen van Nederland

Nederland heeft natuurlijk 12 provincies die allemaal hun eigen pluktuinen en theetuinen hebben. Sommige bestaan kort, andere bestaan lang. Er zijn er die al helemaal zijn ingespeeld op langswandelend of fietsend publiek, bij andere is er nog maar weinig georganiseerd, wat ook weer zo z’n charme heeft. Hieronder komen alle provincies op een rij voorbij.

 1. De leukste thee- en pluktuinen van Groningen
 2. De leukste thee- en pluktuinen van Friesland
 3. De leukste thee- en pluktuinen van Drenthe
 4. De leukste thee- en pluktuinen van Overijssel
 5. De leukste thee- en pluktuinen van Gelderland
 6. De leukste thee- en pluktuinen van Utrecht
 7. De leukste thee- en pluktuinen van Noord-Holland
 8. De leukste thee- en pluktuinen van Zuid-Holland
 9. De leukste thee- en pluktuinen van Limburg
 10. De leukste thee- en pluktuinen van Flevoland
 11. De leukste thee- en pluktuinen van Noord-Brabant
 12. De leukste thee- en pluktuinen van Zeeland

Ik hoop dat jullie deze zomer veel lekker fruit plukken, heerlijke thee drinken met homemade taartjes en gewoon veel genieten van mooi weer!

hannekes bloempluktuin

Vorig artikelOstheimer figuurtjes voor in de zomer
Volgend artikelCulinaire tour door Friesland
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in