De leukste thee- en pluktuinen van Flevoland

kraggenburg bloemenprachtAls er iets is wat ik leuk vind om te doen met kinderen in het voorjaar en de zomer, dan is dat wel het bezoeken van thee- en pluktuinen. Die zijn vaak heel kinderproof, met dieren, ruimte om te rennen, speeltoestellen en activiteiten. Je kunt er soms ook kinderfeestjes vieren of rondleidingen volgen. En natuurlijk je eigen fruit plukken! Of groente. Of bloemen! Na het schikken van je bos bloemen of het afrekenen van je zelfgeplukte fruit strijk je neer op het terras voor een kop koffie, thee of limonade. En misschien zelfs iets lekkers erbij? Dit zijn de leukste thee- en pluktuinen van Flevoland. Mocht je er nog eentje weten, geef het dan door bij de reacties, dan voeg ik ‘m toe!

Tip: Zo maak je van je eigen tuin een theetuin: kweken, oogsten & mengen
Tip: Geef een High Tea bon cadeau

De leukste thee- en pluktuinen van Flevoland

Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen heeft een bescheiden moestuin, een bloempluktuin, een waterpomp voor de kinderen om mee te spelen en je kunt er koffie, thee en limonade drinken. Gewapend met een schaartje en een emmer knip je zelf je mooiste creaties bij elkaar. Je gaat altijd met een bijzonder en mooi veldboeket naar huis!

hannekes bloempluktuin
Hanneke’s Pluktuin

Bij Eva’s keukentuin in Lelystad kun je koken, eten en drinken op een bijzondere locatie. Kom genieten in de Koffie & theeschenkerij, volg een kookworkshop in de kookstudio (ook voor kinderen!) of bezoek het leuke winkeltje. De kas is prachtig gelegen in de natuur en tussen de paarden en bereikbaar via een sprookjesachtig bruggetje door een opening in de heg. De kas is ingericht met vintage meubels en spulletjes. Deze zijn verzameld bij vele kringloopwinkels, kleurrijke mensen, markten en winkeltjes. Dit zorgt voor een heerlijk authentieke en ontspannen sfeer.

evas keukentuin lelystad
Eva’s keukentuin

De Goldhoorn Gardens in Bant bieden een verrassende Engelse tuin van maar liefst 4000 vierkante meter. De tuin wordt gekenmerkt met golvende lijnen en idyllische plekjes. De tuin is bijzonder door de afgestemde kleurencombinaties en variatie in bloem- en bladvormen. De harmonie die de tuin uitademt creëert een ware rust tijdens de tuinwandeling. Het Engelse landleven wordt naast de bijzondere tuin geproefd in de nabij gelegen winkel. Er wordt van alles georganiseerd op De Goldhoorn Gardens. Workshops, presentaties, High Tea, vergaderingen, speciale tuindagen.

Goldshoorn
Goldhoorn Gardens

Midden in het groen ligt de koffie- en theeschenkerij Wind in de Wilgen. Gevestigd in een prachtig houten huis, in de vorm van een honingraat, met aangebouwde serre waar u onder een dak van druiven en abrikozen kunt genieten van een Engelse Tea. Bij mooi weer kunt je kiezen uit de terrassen grenzend aan de boomgaard of aan de binnenplaats, waar je indien gewenst kunt zitten in de schaduw van de bomen.

Lees ook: de allerleukste thee- en pluktuinen in Nederland

wind in de wilgen
Wind in de Wilgen

In Kraggenburg ligt het Blotevoetenzeebodempad. Een heerlijke wandeling op blote voeten door de bloemenvelden, die je kunt afsluiten met een drankje op het terras van Paviljoen T127.

Paviljoen T127
Paviljoen T127

Woon jij in Flevoland en heb je leuke aanvullingen? Laat ze ons weten!

Vorig artikel10 hotspots langs de Amsterdamse grachten
Volgend artikelButcher’s Heaven, een vleesfeestje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in