Butcher’s Heaven, een vleesfeestje

Butcher's Heaven (2) Zoals de naam, Butcher’s Heaven, al zegt, kom je hier geen vegetarische schnitzels of groenteman tegen. Nee, het is een heus vleesfestival dat dit jaar voor het eerst werd gehouden op 11 en 12 juni. Of vleesfeestje, zoals organisator Julius Jaspers het noemt.

Samen met Gert- Jan Kiers, slager in hart en nieren, bedacht Julius Jaspers het vleesfestival, Butcher’s Heaven. Met als rode draad, duurzaam vlees, met respect van boer tot bord.

Er staan barbecue teams (zoals Smokey Goodness), restaurants (Niven, Happy Happy Joy Joy, Ron Gastrobar) en heel veel Big Green Eggs, want koken op iets anders mag niet. Alles gaat op vuur.

Butcher's Heaven (7)

Vlees en vuur

Dat alles op vuur gaat is te merken. Bij binnenkomst in de enorme Centrale Markthal zie je meteen een enorme blauwe walm naar boven trekken. De locatie, een monumentale markthal, is prachtig en is gezellig aangekleed.

In de markthal staat een grote kas, voor de gelegenheid omgetoverd tot Slagerij van Ome Cees, waar vleesworkshops en demo’s gegeven worden. Verderop staat een lange eettafel waar men aan kan schuiven voor o.a. een wijn of bier proeverij. Bij de buren Brand & Levie kun je zelf worst leren maken en buiten is er nog de Bbq School, waarbij je o.a. een perfecte rib-eye leert maken op de Big Green Egg. Genoeg te doen dus!

Butcher's Heaven

Vleesproeverij

Maar laten we vooral het proeven niet vergeten. Al die Big Green Eggs staan er natuurlijk niet voor niks. Na ons rondje langs alle kramen en het lezen van de Butcher’s Heaven Bulletin weten we wat we willen proeven. We beginnen bij Happy Happy Joy Joy en nemen een Char Sui van varken met zoetzuur van komkommer, daarna Oosterse eendenborst van Bbq team LetzQ. We smullen enorm van beiden! Zo goed als het klinkt, zo smaakt het ook.

Smokey Goodness van Jord Althuizen (je weet wel, die Grillmaster van RTL4) is er ook en we besluiten zijn pulled beef op een brioche broodje met rijke Bordelaise sas en jalapeño- koolsalade te proeven. En wauw! Alles klopt, heerlijk!

Butcher's Heaven (3)Butcher's Heaven (8)

We lopen verder naar Southern Dutch BBq, een barbecue team. We nemen hun broodje pulled pork van Heyde Hoeve varken. Maar aangezien we zelf ook wel eens pulled pork maken, smaakt dit te bekend. Maar zeker niet minder lekker.

Na al dat vlees zijn we toe aan een toetje, maar uiteraard is het toetje ook niet vegetarisch. Van Dreams of Magnolia krijgen we een Hot Chocolate Bacon Cake. Wat een verrassende combinatie, chocolade en bacon! Dat gaan we thuis ook zeker eens maken!

Butcher's Heaven (6)Butcher's Heaven (5)

Hét vaderdagcadeau 2017?

Een vleesfeestje is het zeker. Veel vlees, maar vooral goed vlees. Kleine gerechtjes waarbij het vlees écht centraal staat, niet overgoten door saus, maar een goede balans tussen het pure en goede (!) vlees en smaak.

Het enige wat wij misten was iets voor de kinderen. Kinderen mochten het festival gratis bezoeken, maar voor hen was er naast het proeven niks te doen. Volgend jaar misschien kinderworkshops op het programma zetten?

Desondanks hebben we enorm genoten en hebben we heerlijk gegeten!

Misschien alvast een tip voor Vaderdag volgend jaar voor de barbecueënde vader?

Butcher's Heaven (4)

Vorig artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Flevoland
Volgend artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Friesland
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in