Valentijns-lollies & appel chips met hartjes

IMG_6123Wil je aankomende woensdagmiddag iets leuks doen in de sfeer van Valentijnsdag met de kinderen? Dan kun je misschien deze leuke appel-lollies en appel-chips maken. Het is niet moeilijk en het resultaat is lekker en leuk.

Appel-lollies:

Wat heb je nodig?

-bladerdeeg + koekvormpjes van een hartje
-lolliestokjes (of satéprikkers)
-appel
-kaneel, suiker en eventueel rozijntjes

Hoe maak je het?

Snijd de appel in kleine stukjes en meng de stukjes met suiker, kaneel en rozijnen. Prik met de koekjesvorm hartjes uit het bladerdeeg. Leg de hartjes op de bakplaat en doe op elk hartje een beetje appelmengsel. Leg een 2e hartje er op en maak de randen dicht door met een vork er op te drukken. Steek het stokje er onderin in. Leg de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven op 200 graden.

IMG_6124

Appel-chips

Wat heb je nodig?

Appels, kaneel en poedersuiker + een koekvormpje van een hartje

Hoe maak je het?

Snijd dunne plakjes van de appel. Steek er met behulp van het koekvormpje hartjes uit. Zowel het hartje als het plakje appel met uitgestansd hartje kun je op de bakplaat leggen. Bestrooi alle appel met poedersuiker en kaneel en doe het ongeveer een uur op 90 graden in de oven. Eventueel halverwege even omdraaien.

Voor meer Valentijns-kook-inspiratie kun je ook kijken op Pinterest.

IMG_6135

Vorig artikelFoto weekoverzicht van Judith #3
Volgend artikelHippe handschoenen en hippe regenkleding
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in