Lichttherapie voor donkere dagen

sonnenparkJe kent het vast, de winter kan ellenlang duren. Het begint natuurlijk al zo’n beetje in oktober, met regen, wind, de dagen die korter worden. Heel deprimerend. December heb je met de feestdagen wel wat afleiding en gezelligheid, maar zodra januari z’n intrede doet denk je: nou mag het wel weer afgelopen zijn met die kou, het donker en de regen. Maar ja, we zijn pas op de helft.

Blue Monday

In januari is het dan ook elk jaar weer Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Bedacht door de psycholoog Cliff Arnall, die er een formule op losliet om te berekenden dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Tja, das leuk om te weten, maar wat doe je er vervolgens aan?

winterwellness

Lichttherapie voor donkere dagen

Het antwoord is lichttherapie. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die daar gevoelig voor zijn, baat kunnen hebben bij lichttherapie.

Om de komende maanden gezonder én vrolijker de winter door te brengen, tipt Wellness-Hotels & Resorts een aantal lichttherapiebehandelingen, voedingsadvies en zo genoemde ‘anti-dip-tips’ die een positief effect op onze gemoedstoestand hebben.

Hotel Birke

Lichttherapie, evenals chromotherapie – het gebruik van kleuren – kan een positief effect op onze gemoedstoestand hebben. Licht – de producent van vitamine D – wordt niet alleen opgenomen door de ogen, maar ook door de huid. Onderzoek toont aan dat de zeven hoofdkleuren uit het kleurenspectrum ieder hun eigen specifieke uitwerking op de gemoedstoestand hebben. Hotel Birke in Kiel aan de Oostzee heeft een sauna met Bio-Kleurlicht waardoor men in een aangename temperatuur van rond de 60 graden omgeven wordt door een gezond kleurenpalet.

birke

Angerhof Sport- & Wellnesshotel

In de rustruimte van Angerhof Sport- & Wellnesshotel in het Beierse St. Engelmar worden kleuren gecombineerd met verschillende aroma’s, kristallen en edelstenen.
Wellness Hotel Deiman in Schmallenberg (Noordrijn-Westfalen) biedt verschillende winterarrangementen in een lichtstudio, inclusief bioresonantie therapie waarbij electroden op het lichaam geplaatst worden.

angerhof

Hotel Sonnenpark in het Sauerland

Bij Hotel Sonnenpark in het Sauerland wordt het hele jaar door gewerkt met kleuren waar afhankelijk van het tijdstip en seizoen, de kleuren, het geluid en de luchtsamenstelling voortdurend veranderen.

sonnebergKleurentherapie is hip!

In Parkhotel am Soier See in Bad Bayersoien kunnen gasten zelf een kleur kiezen waarop het hotel geluiden en aroma’s afstelt voor een harmonieuze behandeling.

Ook Berghotel Astenkrone in Winterberg, Menschels Vitalresort in Bad Sobernheim, Hotel Sonnengut in Bad Birnchbach en het Jammertal Golf & Spa Resort in Datteln-Ahnsen bieden kleurentherapie aan.

Naast licht speelt ook lichaamsbeweging een belangrijke rol omdat dit de productie van de ‘gelukshormonen’ serotine en endorfine stimuleert. Alle hotels die zijn aangesloten bij Wellness-Hotels & Resorts beschikken niet alleen over een zwembad en state-of-the-art gym met tal van fitnesstoestellen, maar ook worden er vaak verschillende sporttrainingen gegeven waaronder yoga, nordic walking en golf. Alle aangesloten hotels zijn gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving waar men ruime keuze heeft uit wandel- en fietsroutes, goed voor het lichaam en de geest.

Kijk voor meer informatie over hotels die lichttherapie behandelingen bieden op de website.

engel obertal

Vorig artikelEen gat in de muur los je op met een muursieraad
Volgend artikelHealthy Feelgoodfood voor Blue Monday
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in