Zo kun je extra inkomsten genereren

Snel veel geld verdienen, zonder al te veel moeite. Dat willen we allemaal wel. Sommige mensen lukt dat ook. Die doen een bijzondere uitvinding die ze voor veel geld kunnen verkopen. Of ze kunnen iets heel erg goed en dat wordt ontdekt. Bijvoorbeeld supergoed zingen. Een bepaalde cursus geven waar iedereen heel veel aan heeft. Of geweldig koken. Deze blog heeft als titel: Zo kun je extra inkomsten genereren. Ik leg hier uit hoe ik dat doe (en hoe het dus komt dat ik zo vaak op vakantie kan). Doe er je voordeel mee!

Hard werken

Andere mensen moeten er gewoon hard voor werken. Toch zijn er wel manieren om zonder al te veel moeite wat extra geld te verdienen. Zo heb ik aardig wat extra inkomsten elke maand en om eerlijk te zijn hebben we die ook hard nodig met 4 kinderen, een groot huis en een auto waar ongeveer elke maand wel wat mee is 😉 Maar slapend rijk worden zit er nog niet in. Ik moet er nog steeds veel voor doen! Zo kun je extra inkomsten genereren gaat over extraatjes die je naast je gewone werk kunt krijgen, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen. Inkomsten die zorgen voor de krenten uit de pap, een budget om wat vaker kleding te kopen of op vakantie te kunnen gaan.

Financiële doelen

Richting het einde van het jaar maakt iedereen de balans op. Ook financieel. Heb je dit jaar goed kunnen sparen? Of is er eigenlijk niks over gebleven? Heb je grote tegenvallers gehad misschien? En wat zijn je goede voornemens op financieel gebied? Ik heb er wel een paar. Zo willen wij heel graag (en dat zal geen verrassing zijn) een nieuwe auto kopen. Een echte nieuwe zeg maar, dus geen tweedehands. Ik ben namelijk zo zat dat er elke keer wat is met onze auto. De afgelopen 2 jaar hebben we er ruim €10.000 in moeten steken! Maar ja, een nieuwe, daar moeten we wel echt voor sparen. Ik hoop daar een aardig eindje in te komen dit jaar.

Zo kun je extra inkomsten genereren

Hoe kun je nou extra inkomsten generen naast je baan? Daar zijn diverse opties voor, die ik hieronder met jullie zal bespreken. Ik ga het niet allemaal stap voor stap uitleggen, want er zijn genoeg mensen die er ebooks over hebben geschreven met een stappenplan. Ik zal daar wel naar verwijzen, want aan sommige heb ik zelf veel gehad. Hieronder ga ik vertellen wat mij heeft geholpen de afgelopen 10 jaar.

Bloggen

De eerste is natuurlijk een inkoppertje: bloggen. Ik ben daar in 2008 mee begonnen en blog dus al bijna 10 jaar. In die tijd waren er nog niet zoveel blogs trouwens. In het begin verkocht ik vooral banners en deed ik winacties. Inmiddels zijn er veel meer bloggers en zie je dat online adverteren steeds gebruikelijker is geworden. Ook zijn de bedragen veel hoger geworden. Ik verkoop nu veel minder banners, maar heb wel regelmatig bedrijven die mij benaderen voor een advertorial. Zij betalen mij dan voor een blog die ik schrijf over hun product of bedrijf.

Reviews

Soms krijg ik producten opgestuurd voor een review. Daar krijg ik dan niet voor betaald, maar krijg ik wel een mooi product waar ik blij mee ben. Denk echter niet dat je met bloggen “slapend rijk” wordt, want ik steek ontzettend veel tijd in mijn blog. Elke avond zit ik bijna te werken en ook vaak een deel van het weekend. En dan heb ik nog tijd tekort. Je kunt dus wel extra inkomsten genereren met bloggen, maar je moet er nog steeds veel voor doen.

Affiliate inkomsten

Verder heb ik ook affiliate inkomsten. Ik niet alleen trouwens, bijna alle bloggers verwerken affiliate links in hun artikelen. Dit betekent, dat wanneer je een artikel leest en op een link klikt en vervolgens een product koopt, bekend is dat je via de website komt van een bepaalde blogger en het bedrijf een (meestal kleine) commissie afdraagt aan deze blogger. Denk niet dat dat om grote bedragen gaat hoor.

Klein percentage

Als voorbeeld verwijs ik naar bol.com. Als je nu op deze link klikt en daar een bestelling doet, weet bol.com dat je via Hip & Hot komt en krijg ik daar ongeveer 7% commissie over. Stel je koopt een boek van 20 euro, dan is dat dus €1,40. Als 10 mensen dat doen, is dat €14 euro. Dat kan dus aardig oplopen, maar ik zal jullie uit de droom hebben: rijk word ik daar niet van. Mocht je van plan zijn binnenkort daar iets te kopen, dan is het fijn als je dit linkje nog eens opzoekt en zo je bestelling doet. Dat levert mij dus een klein bedrag op. Bol.com heeft trouwens een masterclass cursus die je leert hoe je stap voor stap succesvol kan worden met affiliate marketing. Dit is echt een aanrader!

Het kan oplopen

Er zijn wel mensen die heel veel uit affiliate inkomsten halen. Dat heb ik bijvoorbeeld wel eens gehoord op een persreis. Iemand die ook mee was schreef alleen over heel exclusieve en dure hotels. Hij had geen hoge bezoekersaantallen, maar natuurlijk wel een enorme nichemarkt met een doelgroep waar geld zit. Hij schreef bijvoorbeeld over hotels op Bali die 5000 euro per nacht kosten.

Rijke mensen

Je snapt dat gewone mensen zoals jij en ik zoiets niet gaan boeken, maar mensen die echt veel geld verdienen natuurlijk wel. Zij googlen bijvoobeeld op “exclusief hotel Bali”, komen op zijn website terecht en boeken een week in dat hotel. Dan praat je over een bedrag van €35.000 en als je daar 7% commissie over ontvangt heb je het over €2450. Stel dat er maandelijks 1 zo’n boeking komt, dan hoef je eigenlijk al niet per se meer te werken…

Andere affiliate inkomsten

Er zijn een heleboel bedrijven waar je een affiliatie samenwerking mee aan kunt gaan. Als je hier als blogger heel fanatiek in bent en in elke blog affiliate links toevoegt, kunnen al die kleine bedragen ook wel weer oplopen. Voor de duidelijkheid: ik ben daar dus niet fanatiek genoeg in. Ik vergeet het heel vaak, door de drukte en hectiek. Ooit, als alle kinderen naar school gaan, wil ik hier misschien wel meer mee gaan doen.

Meer lezen?

Heb ik je kunnen inspireren en heb je zelf een leuk idee voor een website of blog waar je misschien wat extra inkomsten door kunt genereren? Ga het gewoon doen! Verwacht niet direct grote inkomsten, maar besef dat je klein moet beginnen en het even duurt voor je goed gevonden wordt in Google. Je moet eerst bezoekers naar je site trekken en dan pas zul je af en toe een verkoop hebben via jouw site. Eenmaal goed vindbaar in Google kunnen die inkomsten wel snel oplopen!

Ebooks

Veel informatie over hoe je succesvol kunt worden vind je in onderstaande ebooks. Het is even een investering, maar je leert er veel van en het zal de investering dubbel en dwars waard zijn. Hier vind je de tips & trucs om van jouw online business een succes te maken! Bij veel ebooks geldt trouwens: niet goed, geld terug! Je zult er echt veel aan hebben als je maandelijks een zakcentje bij wil verdienen zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen.

Voor jullie denken: zijn die ebooks wel te vertrouwen? Want het is immers inderdaad een hoop poeha wat er geroepen wordt en je weet niet vooraf wat je aanschaft: check even deze onafhankelijke review. Er zijn geen negatieve ervaringen te vinden over bovenstaande programma’s. Daarnaast heb ik zelf gebruik gemaakt van de internetsuccesgids (3e + 4e puntje hierboven). Ik heb daar echt ontzettend veel van geleerd. Niet alles was nieuw, want hoe je een website moet opzetten dat weet ik natuurlijk wel. Maar er zaten enorm veel fijne tips in waar ik veel van heb geleerd.

Waarschuwing

Ik wil je trouwens waarschuwen voor de geldgorilla, want daar zijn wèl negatieve ervaringen over te vinden. Daarom verwijs ik daar dus ook niet naar.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen wegwijs maken in de wereld van affiliate marketing en je kan helpen met deze blog “Zo kun je extra inkomsten genereren”. Succes!

Vorig artikelEen verjaardagskalender met jouw eigen foto’s
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #164
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in