Luxe frietjes van Sergio Herman

Als echte Zeeuwse ben ik fan van Sergio Herman. Ik heb altijd al eens bij Restaurant Oud Sluis willen eten, in de tijd dat hij daar kok was. Helaas was het jaren van te voren volgeboekt. Gelukkig is er nu ook een meer laagdrempelig concept van Sergio Herman: het Frites Atelier. Waar je echt de allerlekkerste frietjes en sauzen kunt eten. Om je vingers bij af te likken!

Luxe frietjes van Sergio Herman

Afgelopen zaterdag, je kon het al lezen in mijn weekoverzicht, zijn wij met de kinderen een frietje gaan eten bij het Frites Atelier in Den Haag. Bij binnenkomst in het kleine frietzaakje was het behoorlijk druk. Een goed teken! De zaak is warm ingericht. Donkerblauw met goud en wit gecombineerd. Stijlvol, je voelt de luxe. Heel anders dan een gewone snackbar: hier eet je ècht lekkere frites. Dat staalt het gewoon uit. Er waren bovendien leuke details, die ik hier onder op de foto heb gezet. Zo zitten de sauzen in prachtige potten waar je uit kunt tappen. Ook stonden er van die grappige groente- en fruit kistjes gevuld met frites. Hier en daar zijn kleine hoekjes met bankjes of sta tafeltjes, waar je in alle rust je frietje kunt opeten. Bij mooi weer kan dat ook buiten, ook aan de gevel zijn kleine bankjes.

Hoe het werkt

Er stond een knul aan de kassa die ons aan de hand van het spiegelbord met de menukaart uitlegde hoe het werkte. We konden kiezen uit een aantal specials, of een gewoon frietje met 2 luxe sauzen. We willen het liefst alles proberen, maar de kinderen gaan liever op safe en kiezen voor een gewoon frietje met 2 soorten saus. Van de sauzen zijn de curry en de truffel meteen favoriet. Zelf koos ik voor de seasonal special, met een heerlijke groentesaus en ook nog wat mayonaise. Door de groente heb ik het gevoel dat ik nog supergezond bezig ben ook. Maik kiest voor de Indo Peanut Sauce, die eveneens erg lekker is.

Bakken waar je bij staat

De frites worden gebakken waar je bij staat. Ik kon daar een prachtige foto van maken, de frietjes werden goed omgeschud voor ze in de mooie kartonnen bakjes gaan. Terwijl de frietjes gebakken werden, keken we vast likkebaardend naar de mensen die hun bestelling in ontvangst mochten nemen. Het ene bakje zag er nog lekkerder uit dan de andere, ik kreeg de neiging overal een frietje van te pikken om te proeven. De kinderen keken ook hun ogen uit, ze stonden met z’n viertjes voor de toonbank om te kijken.

Knapperig en vers

Na ongeveer 7 minuutjes wachten waren we zelf aan de beurt. Zes goed gevulde luxe bakjes frites werden op de toonbank gezet. Als eerste heb ik voor de kinderen ieder 2 sauzen geregeld. En stiekem een paar frietjes gepikt. Daarna pakte ik mijn eigen bakje. Ziet dat er niet geweldig uit? En supergezond: de saus is van groente, er zitten noten bij en basilicum. Ik heb echt nog nooit zo’n lekker frietje gegeten. En dat meen ik. De frietjes zijn lekker knapperig, ik ben fan van de sauzen en je proeft gewoon dat alles vers is. Een totaal andere beleving dan frietjes van de snackbar, dit mòet je echt eens proberen als je in de buurt van een Frites Atelier bent! Het wordt je nieuwe guilty pleasure, let maar op…

Kindvriendelijk personeel

Wat ik ook altijd erg belangrijk vind is het personeel. Tuurlijk, hoe het eten smaakt doet er toe, maar een vriendelijke bediening is minstens zo belangrijk. Het personeel was heel aardig en behulpzaam. Ze legden alles goed uit. Dat zit bij het Frites Atelier dus wel snor! Het was helemaal prima dat onze kinderen met hun neus bovenop de toonbank stonden om te kijken. Ze reageerden daar heel leuk op, waardoor het ook voor de kinderen een toffe beleving was. Hier kun je je kinderen gerust mee naartoe nemen. Leer je ze meteen hoe een ècht lekker frietje hoort te smaken. Enige nadeel: de volgende keer dat ik in de stad ben gaan ze waarschijnlijk meteen weer om een frietje van Sergio zeuren 🙂

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Frites Atelier.

Vorig artikelDe kracht van kussens
Volgend artikelZo maak je eenvoudig je eigen milkshake
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. ik deel dit en als ik daar kom en dat kom ik soms eet ik daar friet zeker weten en oud sluis ben ik ooit geweest geweldig daar en sergio is al jaren goed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in