Zo maak je eenvoudig je eigen milkshake

Eigenlijk is een smoothie gewoon een gezonde milkshake. Het enige verschil is namelijk dat in een smoothie vooral fruit zit en in een milkshake vooral zuivel (meestal ijs). Daardoor zitten er in een milkshake over het algemeen meer calorieën, maar hier kun je natuurlijk creatief mee omgaan.

Tips om een milkshake gezonder te maken

In plaats van roomijs zou je sorbetijs kunnen gebruiken. Wil je nog gezonder, dan kun je er ook voor kiezen om zelf ijs te maken. Zo weet je precies hoeveel suiker je er in doet en hoeveel zuivel. Er zijn genoeg ijsmachines te koop om zelf ijs te maken (superlekker!), maar het kan ook gewoon door zelf granito te maken. Hiervoor maak je suikerwater met een hoeveelheid suiker naar smaak en voeg je gepureerd fruit of groente toe. Je laat het geheel afkoelen, zet het in de vriezer en roer het vervolgens ieder half uur door. Dit is het eerste basis ingrediëntvoor je milkshake.

Zo maak je eenvoudig je eigen milkshake

Hoe maak je nu een milkshake? Ook dat is niet moeilijk, je hebt alleen wel Milkshake machine of blender nodig. Deze kun je, als je vaak milkshakes en smoothies maakt, op het aanrecht neerzetten. Mijn ervaring is, dat je het dan sneller doet dan wanneer een milkshake machine opgeborgen staat. Nu pak ik de blender zo om even een gezonde smoothie of milkshake te maken, afhankelijk van waar ik zin in heb en hoeveel calorieën ik er aan wil besteden.

Basisrecept

Het basisrecept voor een milkshake is eenvoudig: 150 ml melk (dat kan ook amandelmelk of sojamelk zijn, net wat jouw voorkeur heeft) 2 bolletjes (room)ijs of granita, al dan niet zelfgemaakt en daarnaast kun je variëren zoveel als je wil. Probeer het bijvoorbeeld eens met 100 gram vers fruit naar keuze. Of, als je echt goed wilt zondigen, gooi er 2 flinke lepels nutella doorheen. Om je vingers bij af te likken! Wie al een beetje gewend is aan minder suiker en gezond eten kan ook een groentemilkshake maken met bijvoorbeeld wat spinazie en appel. Of avocado en banaan. Of ananas, basilicum en munt. Allemaal gezond en erg lekker!

Wat is jouw favoriete milkshake?

Vorig artikelLuxe frietjes van Sergio Herman
Volgend artikelShoppen, gamen of lezen: Drie keer de leukste apps voor buiten de deur
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in