Meegaan met de laatste trends met zonnepanelen op je dak

De Nederlandse overheid probeert er tegenwoordig op verschillende manieren aan bij te dragen, dat huishoudens bewuster omgaan met hun energie. Denk bijvoorbeeld aan de slimme meters die in steeds meer woningen geïnstalleerd worden. Met deze slimme meters is het mogelijk om via je mobiele telefoon of tablet te volgen hoeveel energie er in huis verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kun je voor doelgerichte verbeteringen aan je woning zorgen. Zo zou je voor een verbetering van de isolatie in huis kunnen zorgen, zou je grootstroomverbruikers kunnen vervangen, enzovoorts.

Een alternatief om te werken aan een duurzame toekomst is het gebruik van zonnepanelen op het dak van je woning. Met zonnepanelen wek je in de toekomst zelf groene stroom op! Zo hoef je minder grijze energie van energieleveranciers af te nemen, wat de uitstoot van CO2 tegengaat. Energie vergelijken kan je helpen bij het vinden van een goedkope energieleverancier die zelf ook groene stroom aanbiedt.

Sterke verbetering van het rendement van zonnepanelen

In de afgelopen jaren is het rendement wat zonnepanelen je kunnen bieden sterk toegenomen. Ook is de prijs van zonnepanelen gedaald, door het grotere aanbod aan zonnepanelen. Zelfs bij een woonwinkel als IKEA is het tegenwoordig mogelijk zonnepanelen te bestellen! Om een weloverwogen keuze te kunnen maken is het raadzaam om je vooraf goed te laten adviseren over de mogelijkheden die je hebt. Het is niet altijd verstandig om voor zonnepanelen met het hoogste rendement te kiezen. Dit geldt in het bijzonder voor woningen met een dak op het zuiden, zonder dat bomen of andere obstakels het zonlicht belemmeren.

Goedkope groene energie afnemen

Zoals reeds beschreven is het niet alleen mogelijk om zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen. Ook kun je groene stroom afnemen bij verschillende Nederlandse energieleveranciers. Deze energieleveranciers hebben ieder hun eigen manier van het aanbieden van groene stroom. Waar de ene energieleverancier voor pure groene stroom uit duurzame energiebronnen kiest, biedt een andere energieleverancier CO2-gecompenseerde energie aan. Dit betekent dat je grijze energie verbruikt, maar hier iets meer voor betaalt. Deze extra marge wordt door een energieleverancier gebruikt om te investeren in duurzame projecten. Denk bijvoorbeeld aan de aanplanting van grote bospercelen.

Ook goedkope energie uit duurzame energiebronnen afnemen? Maak vandaag nog een vergelijking tussen energieleveranciers, met een van de online vergelijkingstools!

Vorig artikelSint-Maarten of het snoepfestijn?
Volgend artikelOnmisbare ingrediënten voor herfstmaaltijden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in