Niet alleen op je screensaver de Malediven zien. Ga er ook echt naartoe!

pexels-ibrahim-bennett-10072847Zie jij ze ook voorbij komen op social media? Die prachtige witte stranden met palmbomen en een turquoise zee. Een van die landen die er precies zo uitziet, ligt in de Indische Oceaan, namelijk de Malediven. Droom jij ervan om een prachtige reis hier naar toe te maken? Dan is nu de tijd om er goed te voor gaan zitten en een ticket te gaan zoeken. Zet die stap en ga reizen naar de Malediven met FTI. Want dit land heeft een hoop te bieden! Wij zetten een aantal pluspunten van de Malediven op een rij, zodat jij straks niets mist van dit tropische paradijs.

Prachtige natuur

De Malediven staat bekend om de zogenoemde bountystranden. Het zand van deze stranden is prachtig wit, de zee is helderblauw en er zijn ontelbaar veel palmbomen. Als je van een strandvakantie houdt, dan is dit echt iets voor jou. Van alle eilanden die de Malediven rijk is, is Cacao eiland het meest bekend. De zee loopt hier zodanig vlak af, waardoor je meters de zee in kunt lopen. In dit land kan je volledig tot rust komen en genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Maak mooie wandelingen en kijk je ogen uit!

pexels-asad-photo-maldives-1450353

Niet alleen op het land kan je genieten van de natuur. De Malediven heeft namelijk enorm veel koraal om de eilanden, waardoor het prachtig is om te snorkelen en duiken. Het water is helder en levendig. Je kunt naast kleinere vissen ook schildpadden, walvishaaien en roggen spotten. Malé Atol is één van de beste plekken waar je kunt duiken. Zwem tussen het koraal door of tussen de haaien in Shark Point. Hier duiken is een belevenis op zich.

Het land heeft een tropisch klimaat, waardoor het altijd lekker warm is. Het is er vaak tussen de 28 en 33 graden Celsius. Toch valt de echte hitte wel mee, aangezien je op een eiland zit waar het continu waait. Het zal dus niet zo warm en benauwd aanvoelen zoals in andere tropische gebieden. Wel moet je rekening houden met het regenseizoen, wat plaatsvindt tussen mei en juli.

pexels-asad-photo-maldives-1430677

Unieke slaapplek

De Malediven staat ook bekend om bijzondere verblijven. Er zijn veel eilanden met je eigen vakantiehuis op het water. Via een houten stijger loop je tientallen meters de zee in om bij jouw slaapplek te komen. Vanaf je verblijf zie je een prachtige zonsondergang. Het land staat er dan ook om bekend een goede huwelijksreis bestemming te zijn. Ideaal om met je partner heen te gaan dus!

Kortom, de Malediven heeft genoeg redenen om er naar toe te gaan. Je kunt er genieten van prachtige natuur. Het is een heus tropisch paradijs waar je één keer in je leven moet zijn geweest. Ook als duiker kijk je hier je ogen uit. Je kunt zwemmen tussen kleurrijk koraal en sierlijke vissen. Het is een unieke belevenis om naar dit land te reizen, waarbij ook het verblijf bijzonder is. Geen luxe resort, maar een eigen vakantiehuis op houten palen in de zee. Dit is een reis die je nooit zult vergeten.

pexels-asad-photo-maldives-3601426

Vorig artikelHoe kun je veilig met kinderen gaan varen?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #377
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in