Mooiste uitzichten van Lissabon

Mooiste uitzichten van LissabonLissabon, ook wel de ‘witte stad’ genoemd, is gebouwd op zeven heuvels. Dat betekent veel klimmen en dalen en natuurlijk prachtige uitzichten. Wanneer je net bent aangekomen, is het moeilijk te zien waar al die schilderachtige overzichten van de stad te zien zijn. De mooiste uitzichten van Lissabon heb ik daarom voor je op een rij gezet.

Lees ook: 10 x doen in Lissabon

Mooiste uitzichten van Lissabon

Klik even door naar mijn blog met algemene tips over Lissabon. Of schaf de reisgids van Time to Momo aan over Lissabon, met hele mooie wandelingen door de stad. In deze blog ga ik specifiek in op de plekken die je een prachtig uitzicht bieden over de stad. Er zijn er zoveel! Hier geef ik een handig overzicht. Zo kun je heerlijk over de stad uitkijken en prachtige foto’s maken. 

Parque Eduardo VII 

Aan de noordkant van Lissabon ligt Parque Eduardo VII. Ik zou het zelf het Vondelpark van Lissabon noemen. Vanaf het centrum bekeken loop je in dit park heuvelop. In het midden ligt een brede weg, met aan weerskanten veel groen. Je ziet hier veel wandelaars, mensen die sporten en hun hond uitlaten. Ook zijn er leuke plekjes met gras en water waar gezinnen met hun kinderen picknicken. Bijzonder aan deze plek is dat je continu vliegtuigen laag ziet overvliegen. Vanaf het hoogste kant van dit park, heb je een prachtig zicht over de stad en zie je in de verte de zee. Ik vind dit een heel mooi uitzicht. Dit park is ook de plek waar mijn fietstocht met Baja Bikes begon! In de buurt van deze plek liggen ook veel musea. In principe zijn alle musea in Portugal één dag gratis open. Maak hier dus handig gebruik van!

Elevador de Santa Justa

Midden in het centrum staat deze markante ijzeren lift. Een gewilde attractie, want een prachtig uitzicht. Je begrijpt het al: om die reden is het ook erg druk en je betaalt een ticket om naar boven te kunnen. De tip die ik kreeg van de gids van Baja Bikes is om aan de achterkant via de kerk naar de loopbrug te lopen die naar de lift toe leidt. Eveneens een prachtig uitzicht. Geen wachtrij en geen ticket en de foto’s zijn net zo mooi! Mocht het dus te druk zijn, dan is dit een mooi alternatief.

Elevador de Santa Justa in Lissabon

Miradouro de São Pedro de Alcântara

Dit uitzichtplatform ligt in de wijk Bairro Alto en is prachtig! Vanaf dit marktplein heb je een prachtig uitzicht. Ook is het plein heel gezellig met leuke kraampjes als het markt is (ik was er op een woensdag) boordevol mensen en entertainers. Ook voor kinderen is dit een hele leuke plek.

Lissabon foto met kind en bellenblazer

Miradouro de Santa Luzia  

In de schilderachtige wijk Alfama heb je de mooiste uitzichten van Lissabon! Zoals deze plek met een prachtige rode deur, een zuilengalerij en Portugese tegeltjes. Wat wil je nog meer? Dit is een zeer fotogenieke en romantische plek waar ook vaak muzikanten aanwezig zijn. Ik heb er zomaar een spontaan dansje gewaagd, met prachtig uitzicht over de zee.

Miradouro das Portas do Sol 

Een stukje verder vind je een prachtig platform om over de stad uit te kijken. Zeker niet overslaan. In de buurt zijn ook leuke plekjes om te eten of een drankje te nuttigen. En gegarandeerd weer mooie foto’s!

History of Lisbon Mural     

Dit is een prachtige arcadeboog met aan de binnenkant een geschilderd stripverhaal over de geschiedenis van Lissabon. Heel uniek en daarbij ook fotogeniek. Want door de boog heen heb je wederom een prachtig zicht!

Lissabon foto uitzicht vanuit boog

Miradouro de Graça 

We blijven nog even in Alfama en alsof het nog allemaal niet mooi genoeg was: het kan nóg beter. Dit is persoonlijk mijn favoriet. Hier kun je onder de laaghangende bladeren eindeloos over de stad uitkijken. Je kunt er ook eten en drinken op het terras. En vanaf hier kijk je ook op het dichtbij gelegen kasteel. Echt een aanrader!

Mooiste uitzichten van Lissabon bomen

Hotel Mundial

Als je na al dit struinen zin hebt om op een stijlvolle rooftop bar te eten of drinken, kun je naar Mundial Hotel. Je kunt er ook heen als je niet in het hotel verblijft en het personeel is heel vriendelijk en toegankelijk. Het is een heerlijke plek als je ’s avonds in stijl even wil ontspannen en het hotel ligt midden in het centrum.

Bar lissabon

Sunset Destination Hostel       

Zoals ik in mijn andere blog over Lissabon al vertelde, stuitte ik tijdens mijn wandeling langs het water op de mooie rooftop bar: Sunset Destination Hostel. Een gezellig en mooi dakterras met een bar. Omdat de plek bij een hostel hoort, is deze minder chic en kun je hier zeker ook lekker met slippers naar binnen.  In de namiddag gaat de bar open en vaak worden er tapas- of barbecue-avonden met sangria georganiseerd. Die zijn ook voor niet-gasten toegankelijk. Er is zelfs een klein zwembad aanwezig en je heb er een mooi 360-graden uitzicht over de stad. Buiten om de hoek heb je eettentjes, waar je voor een paar euro lekkere pizza haalt. Die je vervolgens weer op dit dakterras kunt opeten. Ik vond deze rooftop bar persoonlijk een leuke vondst. Voor de mensen die, net als ik, tijdens hun trip ook wat willen werken: je mag in het hostel gebruik maken van de speciaal ingerichte werkruimte. Met uitzicht over zee. Wat wil je nog meer?

Ook genieten van het uitzicht in Lissabon?

Wil jij nu ook genieten van deze mooie uitzichtpunten in Lissabon? Regel dan meteen een lang weekend weg en vind alle mooie plekjes.

foto dakterras met zwembad lissabon

Tekst & beeld: Marcella Das

Vorig artikelTips voor Lissabon
Volgend artikelTips bij het kiezen van het juiste bankstel
Marcella
Marcella was al een 'journalistje' vér voordat ze haar studie journalistiek volgde. Als klein meisje had ze al eindeloze interesses, was ze vaak 'kwijt' omdat ze op avontuur ging en kletste ze met Jan en Alleman. Ze heeft meerdere studies afgerond en werkt nu als kindercoach en schrijver/journalist. Reizen is haar grote passie: zodra ze 18 was, trok ze meteen een jaar de wijde wereld in. Ze wordt gekenmerkt door haar joie de vivre, eigenzinnigheid en enorme fascinatie voor 'de mens achter de mens'.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in