Kindvriendelijke camping tip in de Dordogne: Place de la Famille

stokbrood op la place de familleHet is februari, het is koud en kaal buiten.  Het veeleisende ritme van het alledaagse leven dendert door en ik verlang naar zomervakantie:  zon, rust en onbezorgd plezier. In mijn mailbox zoek ik het ‘6 weken voor vertrek’ mailtje op, dat we vorig jaar kregen van ‘onze’ Glamping.

Ik weet nog hoe ik vorig jaar bijna van mijn stoel tuimelde toen ik hetzelfde mailtje opende.  Ze vroegen bijvoorbeeld welke 2 quiches we wilden eten op de dag van aankomst bij Place de la Famille? Met een keuze uit vier verrukkelijke smaken. Of we een ontbijtkratje met een gekookt eitje willen de volgende ochtend, omdat we dan waarschijnlijk nog geen boodschappen hebben kunnen doen? Dat de Nederlandse gastheer en -vrouw zich verheugen op onze komst en klaarstaan om ons een geweldige vakantie te bezorgen. En on top of it all zat er een bijlage aan de mail vast: een zelf uit te printen boekje voor de kinderen met geinige spelletjes en reisopdrachten voor onderweg. Inclusief plattegrondje van de camping, zodat ze alvast kunnen bekijken waar ze het eerst willen spelen.

Van zulke mailtjes maakt je hart een sprongetje toch? De mijne juichte!

Een paar maanden eerder gooide ik een vraag op Facebook : of iemand nog een leuke camping in Frankrijk wist. Dat leverde veel verschillende antwoorden op, waarbij eentje eruit sprong. Een vriendin wees me op een aflevering van Ik Vertrek, waarin Nederlands echtpaar Chris en Loes met hun kinderen gevolgd werd in hun spannende emigratie naar Frankrijk. Ik heb de aflevering bekeken en was direct onder de indruk van de beeldschone Dordogne en van de zorgvuldige aanpak van het koppel. Het zou best eens de enige geslaagde emigratie van Ik Vertrek kunnen zijn. En natuurlijk heb ik ook de beoordelingen van hun camping bekeken op Zoover. Alleen maar negens en tienen!  Bijna ongeloofwaardig, toch?

camping terrein la place famille

Na een kijkje op hun website waren we enthousiast en zo kwam het dat we na een fijne reis in de eerste week van juli onze koffers neer lieten ploffen in onze luxe safaritent. Onze jongens (7 en 4 jaar) waren vanaf minuut 1 niet weg te slaan uit het speelkasteel, manlief en ik hingen bij het Nespresso apparaat in het zonnetje naar ze te kijken. Er werden direct vriendjes gemaakt, hutten gebouwd van de levensgrote legoblokken, zwemplannen gemaakt. Wij keken elkaar aan en realiseerden ons dat we er daadwerkelijk een boek bij konden pakken.

Om maar even kort te gaan vat ik de bijzonderheden van Place de la Famille voor je samen:

– Chris en Loes verzorgen 3 avonden per week een maaltijd op het plein, waar je je voor kunt inschrijven.
– Je kunt elke dag ontbijt bestellen
– De tenten zijn groot en de bedden heerlijk comfortabel
– Geen kampeerfan? Je kunt ook een gite op het terrein huren
– Je hebt een eigen schone badkamer in het sanitair gebouw
– Voor elke stad in de buurt kun je van Chris of Loes een A4tje met plattegrond, highlights en kinderspeurtocht krijgen
– De camping is kleinschalig (8 tenten, 2 gites)
– Er is een prachtig zwembad, veilig omheind
– Spel- en speurtochten voor in de directe omgeving aanwezig
– De omgeving is erg mooi
– Er is een spannend speelkasteel voor kinderen tot ongeveer 9 jaar. Voor de kleintjes is er een joekelse box met zachte speelkussens en -blokken. Er zijn boeken, spelletjes, tekenspullen, er is een speeltuintje en de kids vinden snel vriendjes van hun eigen leeftijd.

sarlat

En een lijstje van onze eigen hoogtepunten:

  • voetbalwedstrijdje met alle kinderen van de camping
  • ons bezoek aan het idyllische Sarlat (met het allerleukste jurkjeswinkeltje ever “Les ptit clowns“)
  • het schattige kitten van Chris en Loes dat ons elke dag kwam bezoeken (bijna meegejat, zo lief)
  • eigen sanitair op een camping, dat is briljant
  • zwemmen!
  • het tochtje naar de Franse huisarts met Loes in de auto, via een forellenkwekerij
  • het heerlijke (restaurantwaardige) eten van Chris en Loes
  • het aanschuiven bij de buurtent met een wijntje in de avondzon

En zo kwam het dat ik mij in augustus aansloot bij de rest van de beoordelingen op Zoover. Alleen maar negens en tienen. De kinderen en wij hebben nooit eerder zo’n ontspannen en gezellige vakantie gehad. Omdat Chris en Loes als geen ander begrijpen dat kinderen het leuk moeten hebben als ouders echt willen bijkomen en plezier maken.  Met hun service en klantgerichtheid hebben ze een uniek plekje gemaakt in de Dordogne.

Mocht je meer informatie willen, kijk dan even naar de aflevering van Ik Vertrek of neem een kijkje op hun site. En als je meteen wilt boeken (heel begrijpelijk), wees dan snel, want het enige nadeel aan Place de la Famille is dat ze heel snel volgeboekt zijn.

ansichtkaart 2015

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Karin Dunning

 

Vorig artikelNegenmaandenbeurs
Volgend artikelBabyshopping bij Mevrouw Schaap: mijn top 10
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in