Nieuwe kinderboeken in juni 2019

wakker blijven boekRegelmatig ontvang ik nieuwe kinderboeken als recensie-exemplaar. Maandelijks verwerk ik deze in een blog, waarbij ik zal aangeven waar het boek over gaat, wat er leuk mee is en wat je er eventueel nog extra mee kunt doen. Als ex-juf zie ik namelijk altijd leuke activiteiten bij een boek. Dit zijn de nieuwe kinderboeken in juni 2019:

Wakker blijven! van Amy Krouse Rosenthal en David Roberts als illustrator

De eerste van de nieuwe kinderboeken in juni 2019 is Wakker blijven! Dit is werkelijk een hilarisch boek. Mijn kinderen vonden al meteen de voorkant leuk. Daar staat namelijk een uil op met ogen die kunnen knipogen. Het boek werd dus meteen heen en weer geschud om dat te laten gebeuren. Alleen daardoor waren ze vol verwachting van het boek. Wat er zo leuk aan is, is dat het humor bevat. Ik hou van boeken met humor en mijn kinderen zagen er ook de lol van in. Kinderen willen immers nooit naar bed, en in boek heeft het uiltje de perfecte oplossing: als je niet knippert, hoef je geen bladzijde om te slaan en hoef je dus ook niet naar bed. Alleen…. niet knipperen is gewoon onmogelijk! Daar komt je kind tijdens het lezen vanzelf achter. En als je boekje uit is…? Tja, dan is gaan slapen onvermijdelijk. Heel leuk boek om voor te lezen voor het slapen gaan, zeker voor kinderen die altijd treuzelen. Wakker blijven kost €17,50.

Wij eten hier geen klasgenootjes van Ryan T. Higgings

Nummer twee in de serie nieuwe kinderboeken in juni 2019 is Wij eten hier geen klasgenootjes. Dit boek is vooral leuk voor kleuters die bijna naar school gaan of net naar school gaan. Het gaat namelijk over een dinosaurus van net 4 die voor het eerst naar school gaat. Ze wil heel graag vriendjes maken, maar ze vindt ze er zo lekker uit zien, dat ze ze telkens op eet. Dat kan natuurlijk niet! Alles verandert als de goudvis haar in de vinger bijt. Dan snapt Tirza opeens hoe pijnlijk het is als je opgegeten wordt en doet ze het nooit meer. Vanaf die dag heeft ze wel vriendinnetjes! Dit boek kun je goed gebruiken om in gesprek te gaan met je (bijna)kleuter om te kijken hoe school er uit ziet en wat je kunt doen om vriendjes te maken. Dit boek kost €13,99.

wij eten hier geen klasgenootjes

Een olifant in de bus van Marjet Huiberts en Barbara de Wolf

Opnieuw een boek met humor, voor de kleintjes: Een olifant in de bus. Bij de bushalte staat een olifant die mee wil met de bus. Dat mag niet van de chauffeur, want dat past niet. Jip vindt dat niet eerlijk, want er zitten wel meer dieren in de bus. De olifant probeert het toch, maar komt natuurlijk vast te zitten. De brandweer moet er zelfs aan te pas komen om hem met zeep te verwijderen. Het boek is op rijm geschreven, waardoor het lekker voorleest. Goed te gebruiken bij een lesje op school over groot en klein en ook thuis kun je daar bij aansluiten door bijvoorbeeld grote en kleine spullen in huis te zoeken en te sorteren. Of een tekening te maken van iets heel groots en iets heel kleins. Genoeg activiteiten te verzinnen bij groot en klein! Een olifant in de bus kost €14,99.

Een olifant in de bus

Tot zover de nieuwe kinderboeken in juni 2019. Blijf deze blog vooral volgen, want ik zal er de hele maand nog nieuwe exemplaren aan toevoegen als er weer iets bij komt. Zo houden we een mooi overzicht van alle nieuwe boeken die uitkomen en of ze de moeite waard zijn om aan te schaffen. Kijk hier voor andere kinderboekrecensies.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
kinderboeken maand juni
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelVaderdagtips voor 16 juni 2019
Volgend artikelNieuwe zomer, nieuwe tuinkussens!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in