Slapen tussen de giraffen bij de Beekse Bergen

Boek een weekend in het nieuwe Safari Resort van de Beekse Bergen en waan je in Afrika. Zo vanaf je veranda uitzicht op de giraffen, zebra’s, Watusi runderen, leeuwen of struisvogels. Je kinderen met ranger helmen op en verrekijkers in de aanslag speurend naar de dieren die voorbij lopen. Een wijntje erbij, of een lekker koffietje en verder hoef je helemaal niks! Zelfs koken hoeft, niet, want bij het restaurant kun je heerlijk eten. Of je laat gewoon een pizza bezorgen. Dat is pas ècht vakantie!

Slapen tussen de giraffen bij de Beekse Bergen

Afgelopen weekend waren wij uitgenodigd voor het openingsweekend van het Safari Resort in de Beekse Bergen. Hier kun je overnachten tussen de (wilde) dieren. Wees gerust: ze kunnen niet bij je huisje komen, het is helemaal veilig door een watertje en een hek. Maar het uitzicht vanuit je lodge is waanzinnig. Onze kinderen waren helemaal enthousiast en hebben uren naar de dieren gekeken. Toegegeven, zelf vond ik het ook magisch om te ontbijten met giraffen op 15 meter afstand. Het was ook nog eens prachtig weer, dus ik had echt het idee dat ik in een Afrikaans land was neergestreken om vanuit mijn luie stoel te genieten van de zon en het uitzicht op de dieren.

Lodges

Op het park kun je een van de lodges boeken. Wij zaten in een kidslodge. Hier heb je overigens geen direct uitzicht op de dieren, maar je hebt wel een binnenspeelplaats waar jonge kinderen veilig kunnen rondrennen. Met kleine kinderen is dat dus zeker een aanrader, want die willen naast dieren kijken ook lekker bewegen. Je kunt ook kiezen voor uitzicht op de giraffen, zebra’s, struisvogels en runderen. Die laten zich regelmatig zien, zeker rondom voedertijd. De leeuwen is natuurlijk ook gaaf, maar die huisjes zitten wel wat verder van het restaurantdeel vandaan.

Bolderkar

De lodges zijn van alle gemakken voorzien: 2 badkamers (met een douche in de vorm van een olifantenslurf!), een bad om de zwart geworden kinderen schoon te laten poedelen, een keukentje, een televisie, wifi, 3 slaapkamers en er staat zelfs een bolderkar. Heel handig, want wandelen door het park is nog best een tippel voor de kleinste kinderen.

Hardlopen

Aangezien de wijntjes en het eten in het restaurant erg lekker zijn, rende ik ‘s morgens een paar rondjes door het park. Dat was ontzettend leuk, want de omgeving is mooi, je ziet de dieren rondlopen met de opkomende zon (neem je camera mee, want het levert prachtige foto’s op!) en ondertussen ben je sportief bezig, waardoor je meteen een beetje aan je conditie kunt werken.

Vroege Vogel tour

Je kunt je inschrijven voor een Vroege Vogel tour door het park. Dat vind ik een echte aanrader. Je kunt niet uitslapen, want om half 9 word je bij de ingang verwacht, maar geloof me: het is de moeite waard. Het park is dan namelijk nog niet open, dus je kunt alles heel goed zien. De ranger die de rondleiding geeft legt alles heel goed uit. Ik hoorde echt dingen die ik nog niet wist en ook voor de kinderen was de informatie heel leuk en begrijpelijk. Wij hadden de bolderkar meenemen, want voor Lenthe en Fee was het best wel lang. Zo vanuit de bolderkar hielden ze het goed vol. Wij hadden voor de kinderen allemaal een camera mee, zodat ze lekker foto’s konden maken onderweg. Vonden ze heel leuk!

Beekse Bergen App

Via de Beekse Bergen app kun je alle actuele informatie zien. Wanneer zijn de voedertijden, hoe laat is de Roofvogelsafari, wanneer vertrekt de boot, wanneer vertrekt de safaribus? Ook vind je er informatie over de dieren in het park en informatie over je verblijf. Je kunt zelfs de bowlingbaan of een Gamedrive (aanrader!) reserveren vanuit je luie stoel. Extra leuk voor de kinderen en een goeie tip voor als het weer wat minder goed is. Tot slot kun je hier alvast de plattegrond van het Safari Resort zien, en het leukste huisje uitkiezen (hopen dat het nog vrij is!).

Zwemfans

Voor de zwemfanaten is er ook een klein zwembadje in Karibu Town, waar ook restaurant Moto, de Kidsclub en het winkeltje zit. Kinderen met zwemdiploma kunnen alleen zwemmen, voor de kleintjes zijn er vooral allerlei grappige waterspuiten om zich mee te vermaken. Geen groot zwembad, maar voor een half uurtje is het een leuke activiteit met de kinderen. Daarna kun je met z’n alleen borrelen met uitzicht op de dieren, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin of de kidsclub.

Speelland

Vanaf Karibu Town vertrekt er een treintje richting Speelland. Hier kun je bij mooi weer heerlijk op het strand zitten, terwijl de kinderen in het water spelen of een van de andere activiteiten uitproberen. Er is volop vermaak, maar alleen het ritje met de trein is al leuk. Fee zei toen we uitstapten: ik vond het heel leuk, mama! Je kunt in Speelland ook waterfietsen, in de botsauto’s of van een grote waterglijbaan af. Vermaak voor jong en oud dus. En na afloop brengt het treintje je ook weer gewoon terug naar het resort.

Safaripark de Beekse Bergen

Natuurlijk is het ook ontzettend leuk om het safaripark zelf in te gaan. Dat kan door de autosafari te doen, te voet te wandelen (anders mis je de olifanten, want daar kom je niet met de auto), de boottour te doen, een gamedrive te boeken of voor de bussafari te kiezen. Of misschien doe je het wel net als wij, allemaal? Wij hebben genoten van alle leuke informatie, de mooie dieren, het prachtige weer en we komen zeker nog een keer terug.

Conclusie

Het nieuwe Safari Resort biedt een unieke ervaring om met de kinderen tussen de dieren te slapen en alleen maar te genieten. Je hebt als ouders zelf ook ècht vakantie, want er is ontzettend veel te doen. Toegegeven, het is best prijzig, maar het is ook wel echt een aanrader. Je zult je geen seconde vervelen, de kinderen ook niet. Dat maakt zo’n weekend tot een onvergetelijke ervaring. Ik vind het een ontzettende aanrader en ben stiekem al aan het kijken om een keer terug te gaan.

Ben je enthousiast geworden en heb je zin om ook te gaan? Je kunt boeken via de Beekse Bergen website!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #171
Volgend artikelWorld Kids Colouring Day
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in