Waarom ik Marktplaats ineens heel hard nodig had…

Fee staat jan 2016
De box komt via Marktplaats
Ik weet het nog goed. Lenthe was denk ik 2 jaar toen ik besloot de maxicosi weg te doen. We waren dolgelukkig met drie kinderen en nog dolgelukkiger dat we eindelijk al dat babyspul konden weg doen. Wat een ruimte zou dat in huis geven! Ik zette de maxicosi op Marktplaats.

De verkoop

Aan de deur stond een vrouw. Zwanger. Van de 3e & de 4e ineens. Ze bleek zwanger van een tweeling en had dus op Marktplaats precies dezelfde maxicosi gevonden als die ze al had. Mijn maxicosi dus. Zo hadden beide baby’s straks dezelfde stoel. Met toch een beetje pijn in mijn hart nam ze de maxicosi mee. Maik en ik grapten er nog over: je zult graag een derde kindje willen en nummer 4 er gratis en voor niks bij krijgen!

Oeps…

Een jaar later. De zomervakantie zou die week beginnen. Mijn menstruatie bleef uit. Ik baalde, want het zou precies buiten onze vakantie vallen. Doordat het nu later kwam, viel het er in. Alleen de menstruatie kwam niet later. Hij kwam niet. Ik bleek zwanger. Nogal onverwacht….

Na het eerste ongeloof en stress sloten we het kindje in ons hart en genoten vanaf dat moment volop van de gezinsuitbreiding die op komst was. Onze Fee in wording groeide goed, maar we bedachten ons wel: we hebben weer een heleboel babyspullen nodig. We hadden net zelf een heleboel via Marktplaats verkocht, nu moesten we Marktplaats weer op om dezelfde babyspullen terug te kopen!

fee boos maxicosi
Fee is hier niet zo blij, maar van de tweedehands maxicosi hebben we al ruim een jaar weer plezier!
De aankopen

Het ging vlot. Marktplaats staat echt vol producten voor baby’s. Van badjes tot bumbooseat, van wipstoel tot kinderwagen en van box tot maxicosi. Eigenlijk ging alles heel voorspoedig. In no time hadden we weer een nieuwe maxicosi. Alleen met de box hadden we even een kleine tegenvaller, die overigens zo op te lossen was. We konden de box namelijk niet omhoog doen, daar zaten geen haakjes meer voor bij. Gelukkig konden we die bij de bouwmarkt regelen en zo hadden we in een mum van tijd toch weer onze hele baby-uitzet bij elkaar. En voor een mooie prijs!

kindjes kijken naar fee in de box
Trotse broer en zusjes kijken naar hun kleinste zusje in de via Marktplaats gekochte box
Inmiddels is Fee ruim 1 jaar en gaan we langzaam straks de spullen die overbodig zijn op Marktplaats zetten. Te beginnen met de babykleding waar ze uitgegroeid is. Je kunt immers blijven bewaren, maar we gaan verhuizen en dan ruimt het verkopen lekker op. Bovendien kan ik van de verdiende centen weer leuke dingen voor ons huis kopen. Misschien ook wel op Marktplaats!

Wat kocht jij ooit voor de gezinsuitbreiding via Marktplaats? Ik ben benieuwd!

juut met fee little label pakje
Fee 1 dag oud… Wat lijkt het alweer lang geleden!
Vorig artikel5 tips voor een heerlijk vriendinnenweekend in Laag Holland
Volgend artikelApps rondom het thema de ruimte
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. Wij halen bijna alles via Marktplaats en kringloopwinkels. En zo verkopen we ook weer een hoop op MP of brengen het naar de kringloop. De wegwerpmaatschappij stuit ons vaak tegen de borst. Zo heb je toch een recycle bijdrage én het kost je een heel stuk minder geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in