Onmisbare items voor op wintersport

Volgende week ga ik sinds heel lang weer eens op wintersport. Ben heel benieuwd hoe dat bevalt. Het schijnt dat de ski’s in vergelijking met 15 jaar geleden in ieder geval een stuk fijner zijn. Ik moest wel even heel goed nadenken wat je ook alweer zeker bij je moet hebben als je naar de sneeuw gaat. De volgende items kreeg ik mee als tip:

In sommige landen is het dragen van een skihelm verplicht. Suf gezicht? Nee hoor, ik vind het eigenlijk best stoer. En een goede zaak! Het schijnt dat je in Oostenrijk bij volwassen wintersporters al volop helmen ziet, meer dan in bijvoorbeeld Italië of Frankrijk. Anyway, ik doe er eentje op onder het mom van better be safe than sorry!

Zelfs in Nederland loop ik de hele winter al te smeren met lippenbalsem en een lippenbalm gaat dan ook zeker mee naar Frankrijk. Sinds een tijdje gebruik ik die van de Bodyshop, een fijne vette balm die heerlijk smeert. Momenteel ook nog eens in de aanbieding met 25% korting bij online bestelling.

Mijn snowboots gaan uiteraard mee in de koffer. Waterdicht, warm, en ligt er een lekker pak sneeuw, dan blijven je voeten goed droog. Maar natuurlijk wel gave boots, want ook buiten de piste wil je een beetje hip voor de dag komen.

Goede gezichtsverzorging mag ook niet ontbreken, door de buitenlucht en de zon heeft je huid extra goede verzorging nodig. Op vakanties vind ik het heel handig om mini’s bij me te hebben van mijn gezichtsverzorging. Deze gaan dan ook zéker mee op reis.

En dan tot slot nog wat losse flodders: neem oorwarmers mee in plaats van een muts. Van een muts krijg je een zweethoofd en oorwarmers doen precies wat ze moeten doen: je oren warm houden! Stop in de zak van je ski jack wat repen voor onderweg. Soms zit je best wel eventjes in een skilift en is het wel fijn om een klein snackje bij je te hebben. En tot slot: meerdere paren goede wanten of handschoenen, zo heb je altijd een droog stel om aan te doen.

Goede wintersport allemaal!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here