Het verlies van een kind

Het lijkt me een van de ergste dingen die er bestaan: als je je kind verliest. In de wereld die er nu is, met social media enzo, is dit ineens geen ver van je bed show meer. Mensen delen hun vreugde, maar ook verdriet. Via Instagram, Twitter of Facebook word je soms geconfronteerd met mensen waarvan hun kindje ernstig ziek is en zelfs overlijdt. Of waarvan hun kind een ongeluk krijgt. Als je al langer zo iemand volgt, is het soms net of je iemand goed kent. Ik vind het altijd afschuwelijk en leef ontzettend mee, soms meer dan goed voor me is… Het verlies van een kind is niet te bevatten.

Het verlies van een kind, en dan?

De afgelopen jaren ben ik vrij actief op social media. Ik heb meerdere malen het overlijden van een kind voorbij zien komen. Ooit heb ik zelfs een hele postactie voor zo iemand georganiseerd. Iedereen die ook op social media zat, stuurde een kaartje met een kaarsje naar diegene. Het voelde als het minste, maar ook het enige wat ik op dat moment kon doen. Je hoopt maar dat het gewaardeerd wordt, maar wat je moet doen om te helpen, eigenlijk geen idee…

Uitvaart

Wat me opvalt bij mensen die een kindje verliezen, is dat er een sterke behoefte is om het afscheid mooi te maken. Het is immers het laatste wat je voor zo’n kindje kunt doen. Er komen op zo’n moment spontane gedachten in mensen op, zoals het kopen van een bijzonder kistje, het oplaten van ballonnen, een prachtige graf. Je staat er eigenlijk nooit bij stil, maar zoiets kost behoorlijk veel geld. Dat heb ik gezien toen mijn oma overleed. Je zit zo aan de 10.000 euro, heb jij dat liggen? En toch wil je er ook niet op beknibbelen. Als iemand waarvan je houdt dood gaat, wil je gewoon het afscheid precies zo kunnen organiseren als je dat wenst.

Wat kost een begrafenis?

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, dat is immers met alles in het leven zo. Maar er zitten nog wel aardig wat verschillen in de prijs. Wat kost een begrafenis? Wat maakt het duur, wat valt mee? Om daar achter te komen kun je natuurlijk via google een heleboel informatie achterhalen.

Hoe regel jij het?

Je wil er gewoon eigenlijk niet aan denken. Ik ook niet, trouwens. Maar mocht je er ooit voor komen te staan, dan kun je via Uitvaartcompact.nl wellicht toch een mooie crematie of begrafenis regelen voor je kindje. Zij bieden tegen fijne prijzen een mooie, goedkope uitvaart. Hopelijk is het nooit nodig, maar voor het geval dat…

Vorig artikelOnmisbare items voor op wintersport
Volgend artikelBetalen met je telefoon, ideaal!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in