Origineel overnachten in een pipowagen

pipowagen-zaandamAfgelopen april moest ik voor een vijfdaagse training naar Amsterdam. Ik bleef overnachten in een net geopende Bed & Breakfast aan de rand van de Zaanse Schans. Ben je op zoek naar een originele overnachting alleen, met z’n tweetjes of met je gezin? Ga dan hierheen!

Regenlaarzen

Ik word verwelkomd door Erwin. Ik trek de aangereikte regenlaarzen aan en hij brengt mij naar de pipowagen halverwege het erf. Onderweg maak ik kennis met de pony’s Jippo en Lenny en wat kipjes. De boerderij van Erwin ligt middenin de natuur en is omgeven door kleine eilandjes die Erwin in de loop van de jaren erbij kocht.

Interieur

Ik stap de wagen binnen en het valt niet te ontkennen dat ik hier bij een echte herder ga overnachten. Op de vloer en tafel liggen namelijk de prachtige wollen jasjes van zijn schapen. Door een klein glasraampje is te zien dat de wagen geïsoleerd is met dezelfde wol. Aan de ene kant van de met mooi licht hout bekleedde ruimte staat een tweepersoons bedstee, in het midden de zitbankjes en eethoek die ook omgetoverd kunnen worden tot aanvullende slaapplaatsen. In de hoek staat de nostalgische keuken met gootsteen, koelkastje, waterkoker en volledige inventaris. Ik open de deur naast het keukentje en ik kom in de badkamer met stoomcabine, wastafel en toilet. Het geheel is opgeleukt met brocante accessoires. Het is hier prettig en rustig.

sfeer-pipowagen-zaandam

De plek

Erwin laat mij de rest van het erf zien. Door een groot hek met daarop ‘De herders van Haaldersbroek’ komen we bij de kinderboerderij met kippen (die ‘bewaakt’ worden door een schitterende haan), duifjes, twee nandoe’s en het huisvarken Willem. Aan het eind van dit stuk land ligt een bootje in het water. Hiermee gaan we naar een van de eilanden. Op dit eiland grazen de schapen en ik heb geluk: er zijn net 18 lammetjes geboren. Zo lief! Maar ook de grote schapen (ze hebben allemaal een naam) laten zich graag aanraken. Ik help met het voeren van de schapen en we gaan weer terug naar het vaste land. Bij de boot staan ineens een geit en twee Bretonse mini-schaapjes nieuwsgierig naar me te kijken. Ik sta even stil en ik zie daardoor de tweede pipowagen. Deze staat op het schapeneiland en is soberder ingericht met een buitentoilet. Maar wel heel gaaf want je waant je op een onbewoond eiland.

Wakker worden

De volgende ochtend gooi ik de gordijnen open van het raam bij het bed. Ik heb een prachtig uitzicht en geniet in stilte. Ik besluit de douche te gaan ontdekken, want ‘ontdekken’ is met al die knopjes het juiste woord. Het blijkt simpeler dan gedacht en binnen een paar minuutjes sta ik onder een warme douche te luisteren naar muziek van de ingebouwde radio. Na het aankleden loop ik via de paardenbak naar de woonboerderij. Daar hebben Erwin en zijn zoon een fijn ontbijt met versgeperste sinaasappelsap, verse eitjes van de eigen kippen en zelfgemaakte mayonaise voor me klaargemaakt. Heerlijk! Aan mijn voeten ligt de hond van Erwin, een prachtige lieve Viszla. Ik kijk om me heen. Ook hier is de inrichting uitnodigend en gastvrij. De meubels en losse spulletjes van de woonboerderij komt uit alle hoeken van de wereld of is zelfgemaakt. Er heerst een fijne ongedwongen sfeer en daarbij is Erwin prettig gezelschap met zijn open karakter. Hij geniet zichtbaar als hij vertelt over het reilen en zeilen op de boerderij.

uitzicht-pipowagengoed-gezelschap-viszla-bed-breakfast-zaandam

Het kleinste winkeltje

Aan het begin van het erf, voor het grote hek staat het ‘kleinste winkeltje van Zaandam’. Hier verkoopt Erwin de producten van eigen land. Erwin laat mij nog een ‘geheim’ plekje zien op het erf. Achter de pipowagen heeft hij een kerkje gebouwd. Het staat een beetje verscholen en toch ben ik verbaasd dat ik hier zomaar voorbij ben gelopen. Het blijkt wel dat ik mooie dingen mis als ik teveel bezig ben met de hectiek van alledag.

Zoals verwacht en gehoopt ben ik hier iedere dag volledig tot rust gekomen na een intensieve trainingsdag. De omgeving heb ik door het drukke schema helaas niet kunnen verkennen. Maar daarvoor kan ik natuurlijk altijd nog een keertje terugkomen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over een of meerdere overnachtingen in de pipowagens? Neem dan contact op met Erwin via Airbnb. Deze link kun je gebruiken voor de pipowagen waarin ik heb geslapen en de link om te slapen op het onbewoond eiland!

Vorig artikelSuperhippe soufflé bakjes
Volgend artikelMijn top 3 verjaardagscadeaus bij Radbag
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

1 REACTIE

  1. Oh, dat ziet er inderdaad mega uit! Een keertje ‘wegvluchten van alledag’ in een pipowagen staat al een tijdje op ons lijstje.
    En ooit (ooooooit 😀 ) wil ik zo’n ding in m’n tuin. Ik vind ze prachtig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in