Op vakantie vanaf Düsseldorf Airport- Informatie en tips

vleugelMisschien heb jij je volgende vakantie al geboekt of staat het wel op de planning om binnenkort weer naar het buitenland te gaan. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om vanaf één van de Nederlandse luchthavens te vliegen, zoals Schiphol of Rotterdam Airport, maar heb je ook al eens gedacht aan vliegen vanaf Düsseldorf Airport? In dit artikel vertellen we je meer over het vliegen vanaf deze Duitse luchthaven en wat hier nou de voordelen van zijn.

Waar ligt Düsseldorf Airport?

Allereerst zul jij je misschien afvragen waar deze luchthaven dan eigenlijk ligt. Zoals gezegd is het een luchthaven in Duitsland, nabij de stad Dusseldorf. Dit ligt niet eens zo ver van de Nederlandse grens af, want vanaf het Limburgse Roermond of Venlo ben je al in 45 minuten op de luchthaven. Ook de Duitse luchthavens Keulen-Bonn en Weeze liggen dichtbij de Nederlandse grens, maar door de grootte van Düsseldorf is dit veelal gunstiger.

Vliegen vanaf Dusseldorf

Nu weet je waar de luchthaven van Dusseldorf ligt, maar waarom zou je daar parkeren? Dat is heel simpel: het bespaart veel geld! Zo zijn de vliegtickets hier vaak een stuk goedkoper, wat zeker met een groter gezelschap een hoop geld kan besparen. Een vlucht naar Barcelona bijvoorbeeld, uitgevoerd door Vueling Airlines is voor dezelfde datum vanaf Schiphol ruim € 50 duurder dan vanaf Dusseldorf.

Ook een vlucht naar Kos, Griekenland, is een stuk goedkoper vanaf Dusseldorf. Je vliegt met Tui Fly voor slechts € 86 naar Kos, terwijl het vanaf Schiphol maar liefst € 275 kost. Vliegen op dezelfde dag met dezelfde luchtvaartmaatschappij kost vanaf Brussel Airport € 197 en dus is Dusseldorf verruit de goedkoopste!

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen waarbij het vliegen vanaf Dusseldorf veel voordeliger is. Ook het parkeren op de luchthaven en (op moment van schrijven) het tanken van brandstof is goedkoper in Duitsland, waardoor je onderaan de streep verrassend veel geld bespaart. Zo kun je mooi nog een extra keer uit eten op je vakantiebestemming!

Parkeren op de luchthaven

Doordat de luchthaven vanuit Nederland niet handig te bereiken is met de trein, is de kans zeer groot dat je kiest voor de auto. Dan is het extra belangrijk dat je deze veilig achter kan laten, terwijl je zelf op reis bent. Reserveer daarom vooraf je Dusseldorf Airport parking, zodat je gegarandeerd bent van een goede prijs. Er is heel veel aanbod rondom Dusseldorf, dus het is zeker aan te raden om verschillende parkeerplaatsen met elkaar te vergelijken. Zo kun je de beste keuze maken en met een gerust hart in het vliegtuig stappen.

Op de luchthaven

Düsseldorf Airport is een grote luchthaven welke opgedeeld is in Pier A, B en C. Iedere pier heeft andere bestemmingen en daarmee ook andere openingstijden. Zo is Pier B de meest belangrijke en en opent deze in het weekend al om 03:00, terwijl Pier A om 03:30 en Pier C pas om 04:00 opent. Doordeweeks zijn Pier A en B beide vanaf 03:30 geopend en Pier C weer vanaf 04:00. Deze Pieren zijn met elkaar verbonden na de security check, waardoor je dus eenvoudig nog van Pier kunt wisselen.

De security check is verdeeld over de drie pieren, waarvan je de wachttijd online kunt terugvinden. Het is goed om rekening te houden met wat zaken, waardoor de security controle vlot kan verlopen. Zo wordt er gevraagd om kleine spullen niet in je broekzak te hebben maar in je jaszak te doen, zodat je jas in zijn geheel in een bak kan. Het is wel toegestaan om 1 aansteker in je broekzak te hebben.

Zorg er daarnaast voor dat je niet al je producten in één bak doet voor de scanner, maar dat je je jas, handbagage, elektrische apparaten en vloeistoffen allemaal in een aparte bak doet. Zo verloopt de security check soepel en zit je binnen no-time in het vliegtuig op weg naar je vakantiebestemming!

Op vakantie vanaf Dusseldorf Airport

Vorig artikelHoeveel kost jouw energieverbruik eigenlijk?
Volgend artikelEen bekeuring in Palma op Mallorca, hoe voorkom je dit?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in