Plisségordijnen

Op dit moment hebben wij vouwgordijnen in de keuken. Nu lopen er de hele dag door mensen langs die uiteraard nieuwsgierig naar binnen kijken. Ook heb ik gehoord dat in onze wijk af en toe wordt ingebroken. Een nieuwe wijk, dus ja, daar denken criminelen van dat er iets te halen valt. Veel mensen kopen in een nieuw huis namelijk nieuwe spullen, dus dat loont de moeite. Daarom twijfel ik of ik niet ook nog plissegordijnen zal nemen. Die kan ik namelijk naar beneden zetten, zodat de inkijk minder wordt.

Plissegordijnen

Plissegordijnen zijn prachtig voor de ramen en handig tegen de zon. Maar natuurlijk ook handig tegen inkijk! Ik dacht dat ze heel duur zouden zijn, maar de prijs valt reuze mee. Ik kwam er bovendien achter dat ze plisségordijnen in wel 50 verschillende kleuren hebben. Zelfs in roze, wat dus heel goed past bij onze keuken en woonkamer. Ik overweeg nu dus sterk om hier voor te kiezen, zodat ik zelf de lichtval kan bepalen, maar ook de inkijk van buiten. De hele dag met je vouwgordijnen dicht zitten is namelijk geen gezicht.

Multifunctioneel

Je kunt de plisségordijnen op maat laten maken. Perfect dus voor jouw raam. Het grote voordeel is, dat je ze twee kanten op kunt doen. Naar boven, maar ook naar beneden. Daardoor kunnen ze bovenaan je raam, in het midden van je raam of juist helemaal beneden aan je raam de zon, het licht of de inkijk tegen houden. Daardoor zijn ze multifunctioneel. Overdag wil je misschien weinig inkijk, ‘s avonds doe je ze liever helemaal dicht en in de middag, als je op je laptop zit te werken, zet je ze misschien in het midden, zodat de zon niet precies op je beeldscherm schijnt.

De keuze is reuze

Naast 50 verschillende kleuren, zijn er ook verschillende stoffen beschikbaar en zelfs verschillende systemen. Laat je vooraf goed informeren en kijk goed rond, want er is veel mogelijk. Ik vind het vooral belangrijk dat ik de inkijk tegen kan gaan, dus ik hoef geen plisségordijn met isolerende werking. Wil jij het voor de warmte en de zon gebruiken, dan kies je hier waarschijnlijk juist wel voor.

Vorig artikelDe leukste kleurplaten met thema Pasen
Volgend artikelOntwerp je eigen behang
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in