Ophangsysteem voor schilderijen

Na een paar maanden tegen kale muren aan te hebben gekeken, hebben we het plan opgevat om wat schilderijen op te hangen. Maar Maik heeft boorangst. Ken je dat fenomeen? Ik hoorde het een tijdje geleden iemand zeggen op tv bij een woonprogramma. Zo’n styliste kwam een huis binnen waar alle muren kaal en wit waren. “Oh zei ze, hier woont een man met boorangst”. Het klopte…

Lees ook: Heb je deze trends in wanddecoratie al gespot?

Boorangst

Wat dat is, boorangst? Dat is dat je niet durft te boren in een pas gestucte en vers geschilderde muur. Want dan komt er een gaatje in. En stel dat je ooit bedenkt dat je dat schilderij niet meer daar wil, dan zit er dus een gaatje in de muur. En oh oh wat moet je daar dan mee? Dat is toch lelijk? Nou, daar heb ik sowieso wel een goede tip voor, want ik had al eens een blogje geschreven over iets heel grappigs wat je in gaatjes in de muur kunt stoppen. Een soort muursieraad. Maar dat terzijde. Een muur heeft gewoon leuke dingen nodig. Borden, schilderijen, een meerluik, lampen. Het moet een beetje worden aangekleed, anders blijft je huis kil en saai. Dus ik zocht een oplossing.

Ophangsysteem voor schilderijen

Ik vond een website met allerlei ophangsystemen voor schilderijen. Net wat het beste bij jou pas. Er bestaat zelfs een ophangsysteem voor schilderijen waarbij je niet hoeft te boren! Ideaal! Voor al die mannen met boorangst, of wanneer je in een huis woont waar je niet kunt of mag boren. Zo kun je toch iets ophangen aan de muur. Denk aan een strip die je verlijmt. Of een ophangsysteem met staaldraad. Of gewoon een strip aan de muur die je hoog tegen het plafond boort, zodat je met een doorzichtig draadje het schilderij kunt ophangen en ook weer kunt verhangen als je toch een andere plek wenst.

Posters en kindertekeningen

Ik kijk er nu al naar uit om mijn kerstbomenposter weer tevoorschijn te halen met kerst. Die kan straks mooi opgehangen worden. En met oudjaar heb ik ook een mooie. Eigenlijk wil ik gewoon best vaak wisselen. Ik vind het leuk om mijn schilderijen aan te passen aan de tijd van het jaar met een leuke poster. Zo lijkt je interieur steeds weer net een beetje anders. Het systeem voor de kindertekeningen vind ik ook handig, die overweeg ik voor de gang aan te schaffen, waar wij een kindermuseum hebben langs de wand. Nu plak ik de tekeningen met masking tape aan de muur, maar dit systeem is eigenlijk ideaal! Zo kan ik de tekeningen snel wisselen.

Hoe zit dat bij jullie? Liever een duur, maar tijdloos schilderij, of wil je net als ik regelmatig afwisselen?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #143
Volgend artikelDe kracht van kussens
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in