Renovatie van een buitenhuis: tips voor een prachtige buitenruimte

werkschoenen Engelbert StraussWie in de afgelopen jaren gespaard heeft zit er misschien, figuurlijk gezien, best warmpjes bij. Wanneer je financieel de ruimte hebt om te dromen, kun je die dromen laten uitkomen. Misschien zie je bij die tv programma’s met make-overs wel eens een prachtige buitenruimte voorbij komen waarvan je denkt: wil ik ook! Is dit dan het jaar dat je die droom mag laten uitkomen? Wie weet! Renovatie van een buitenhuis: tips voor een prachtige buitenruimte.

Renovatie van een buitenhuis: tips voor een prachtige buitenruimte

De eerste vraag als je een prachtige buitenruimte wil gaan maken, is of je dit zelf gaat doen of niet. In deze tijd vind je het misschien wel fijn om een deel ervan zelf te doen. Als je een beetje handig bent, kan dat natuurlijk ook prima. Je kan op die manier aardig wat kosten besparen. Bedenkt dus eerst goed wat je wensen zijn, maak een moodboards en laat eventueel een deskundige meedenken. Als je helder hebt wat je voor buitenruimte wil, kan de renovatie beginnen!

Wat te dragen voor de veiligheid bij renovatie?

Als je de keuze hebt gemaakt om een gedeelte van de renovatie van een buitenhuis zelf te gaan doen, is het belangrijk om aan de veiligheid te gaan denken. Wie gaat klussen, wil zich comfortabel voelen, maar ook goede bescherming hebben. De juiste werkschoenen zijn daarbij een must. Ga je renoveren, dan werk je vaak met zware materialen die ook op je tenen kunnen vallen. Het is dan ook zeer belangrijk om te zorgen dat je lichaam niet kan beschadigen!

Hoe kies je de juiste werkschoenen?

Er zijn verschillende modellen werkschoenen. Welke je kiest hangt natuurlijk af van je wensen en wat je nodig hebt. Op de website van Engelbert Strauss kunnen ze je helpen met deze keuze. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van veiligheidskleding en schoenen, maar je kunt er ook goed terecht voor outdoor kleding. Dus wie graag op reis gaat naar onherbergzaamgebied is hier ook aan het juiste adres. Een must bij werkschoenen is in elk geval een stalen neus, zodat je tenen niet beschadigen als er iets zwaars opvalt. Bijna alle werkschoenen bij Engelbert Strauss hebben dit gelukkig. 

Andere kleding

Naast goede werkschoenen heb je natuurlijk ook een veilige broek nodig. Je moet goed op je knieën kunnen zitten zonder deze te beschadigen en ook niet meteen een wond oplopen als je met je been ergens langs schaaft. Een werkbroek beschermt je dus ook wanneer je buitenwerks en dat mag zeker geen ondergeschoven kindje zijn. 

Renoveren van je tuin

Als straks het voorjaar er weer aan komt, wil je misschien ook de tuin wel aanpakken. Het duurt echt niet meer lang voor het april is, de tijd gaat hard genoeg. Als je dan toch goede werkkleding hebt aangeschaft, wil je misschien ook wel de zelf je tuin renoveren. Nieuwe tegels leggen, wat mooie beplanting en wie weet een fijne pergola is ook haalbaar als je de juiste materialen hebt. 

 

Vorig artikelLeuke kinderschoenen voor groeiende voeten
Volgend artikelSurla houseboot, idyllisch overnachten aan het water
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in