3 tips voor het renoveren van een tuin

pelargoniums-for-europe-aHFlP2qKrxc-unsplashDe tuin is een plek waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Maar als je tuin door de maanden heen een rommeltje is geworden, heb je misschien eerder het gevoel dat je even uit je eigen tuin wilt ontsnappen. Het goede nieuws is dat een tuinrenovatie niet duur hoeft te zijn of drastische veranderingen met zich mee hoeft te brengen. Met een beetje planning en een paar slimme ideeën kunt je een buitenruimte de transformatie geven die het nodig heeft met minimale tijd en inspanning. Ontdek drie handige tips om uw tuin een make-over te geven, lees snel verder!

Lees ook: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een tuinhuisje?

Update de verlichting

Als je wat sfeer aan een tuin wilt toevoegen, of je de ruimte ‘s avonds wat lichter wilt maken, is het updaten van de verlichting een snelle en eenvoudige manier om dat te doen. Vooral als je een gedeelte van in de tuin hebt dat weinig tot geen zonlicht krijgt, kan het toevoegen van verlichting een geweldige manier zijn om de uren die je buiten in de tuin doorbrengt te verlengen. Er zijn tal van opties om uit te kiezen als het gaat om tuinverlichting, van traditionele lantaarns tot leuke gekleurde lampjes of juist meer moderne stijlen.

Kies voor een paar mooie eyecatchers

Daarnaast raden we je aan om eens te kijken naar een paar mooie eyecatchers voor in de tuin. Je kunt een tuin eigenlijk op dezelfde manier als een woonkamer inrichten. Je wilt de mooiste plekken accentueren. Dit is bij een tuin net zo. Heb je bijvoorbeeld een mooie veranda? Maak hier dan gebruik van door het mooi aan te kleden. Je kunt ervoor kiezen om een mooie loungeset aan te schaffen of een luxe barbecue. Dit zijn items die echt zullen opvallen en af zullen leiden van onderdelen in de tuin die wat minder mooi zijn. Je kunt het beste investeren in twee tot drie eyecatchers. Het kan hierbij ook gaan om een prachtig grote bloempot of een opvallend schilderij, ook dit hoeft niet veel te kosten.

Zorg voor genoeg opbergruimte

De uitstraling van een tuin zal nooit optimaal zijn als er nog allemaal spullen en gereedschap rondslingeren. Als je merkt dat je simpelweg te weinig opbergruimte hebt, dan kan het een goed idee zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden voor een tuinhuisje of blokhut op Blokhuttenoutlet.nl. Zo vergroot je niet alleen je leefruimte, maar heb je ook veel meer ruimte om spullen op te bergen.

Vorig artikelBramenijs recept
Volgend artikelWaar moet je op letten bij het aanschaffen van een tuinhuisje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in