Restaurant Chiapas Taco Cartel

Gisteravond waren wij op uitnodiging bij Restaurant Chiapas Taco Cartel. Dit relatief nieuwe Mexicaanse restaurant zit in de hippe zeehelden buurt. Voor mensen uit Den Haag een bekende hippe wijk, die iedereen kent, maar mensen van buitenaf komen er vaak niet. Daar moet verandering in komen! Deze buurt heeft namelijk zoveel leuks te bieden. En voor een sfeervol, overheerlijk en niet al te duur diner schuif je natuurlijk aan bij Restaurant Chiapas Taco Cartel.

Zeeheldenbuurt Den Haag

Zoals hierboven al vermeld is de Zeeheldenbuurt een hippe wijk net buiten het centrum. Je vindt er geen grote ketens, maar er zitten ontzettend leuke boetiekjes die je niet mag missen. Als je een dagje Den Haag doet, laat dan gerust het centrum eens voor wat het is en pak de Zeeheldenbuurt mee. Je zult verrast zijn door de leuke kinderkledingwinkels, terrasjes, woonwinkels en vooral de gezellige sfeer die je er vindt.

Restaurant Chiapas Taco Cartel

Zoals gezegd is Restaurant Chiapas Taco Cartel Mexicaans. We hadden een leuk tafeltje een beetje achterin de zaak. Daar zaten we knus en gezellig, met uitzicht op de bar. Daar stonden de Coronaatjes al lekker koud (voor de liefhebber), maar mijn glas wijn smaakte ook prima. Maik moest rijden dus hij hield het bij een colaatje.

Snack vooraf

Bij een Mexicaans restaurant begin je natuurlijk niet met stokbrood en kruidenboter, maar kies je een van de overheerlijke echte mexicaanse snacks. Wij namen 3 gerechten: de Pescaditos (gefrituurde Spiering met een geweldige pittige saus), de Nachos met salsa en guacamole en tot slot de quesedilla’s met vlees en kaas. Om je vingers bij af te likken, echt waar. En eigenlijk ook al best vullend. Wij bedachten ter plekke dat het ook leuk is om een keer met de kinderen te gaan borrelen, begeleid door deze snacks. Onze kinderen houden ook wel van Mexicaans namelijk!

Hoofdgerechten

Bij de hoofdgerechten kun je kiezen tussen taco’s, burrito’s, salade of bonen met rijst. En ja, de vegan’s komen ook aan hun trekken, don’t you worry. Maik koos voor een burrito die groot was, supervers en lekker veel groente en vlees bevatte. Ik koos voor een taco met vlees en eentje met vis. Allebei ook supervers en lekker, maar ik had een voorkeur voor de vleestaco. Ik had ook de vegetarische versie best willen proberen, maar ja, de porties waren best groot en ik kon het nu al niet op. Dat komt dus een volgende keer.

Vooruit, ook een dessert dan maar

Hoewel we allebei al goed vol zaten, konden we het niet laten om toch ook een toetje te nemen. Er stonden er 3 op de kaart en we besloten ons te laten adviseren door de (overigens zeer vriendelijke) bediening. Hij liet ons de chocolademousse en de caramelmousse bestellen en dat was zeker geen verkeerde keuze. Ik vond het overigens wel jammer dat ik de chocolademousse met Maik moest delen, want oooooh wat was die lekker zeg!

De sfeer

We sloten de avond af met een prima koffie. De sfeer bij Chiapas Taco Cartel is heel ongedwongen. Er zitten allerlei type mensen, maar door de lage prijzen is het vooral heel geschikt voor studenten of een eettentje voor als je geen zin hebt om thuis te koken en ook niet al te veel geld wilt uitgeven. Ze bezorgen trouwens ook aan huis, dus mocht je liever thuis genieten van de Mexicaanse lekkernijen dan kan dat!

Kwaliteit

De kwaliteit vond ik echt fantastisch. Alles was super supervers en goed op smaak. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt! De porties waren ruim, ik kon echt niet alles op. Het eten was goed warm, goed op smaak en gewoon lekker. Ik vind Restaurant Chiapas Taco Cartel dan ook echt een aanrader!

Vorig artikelDe hypotheek die je kunt mee verhuizen
Volgend artikelHet Unicorn Knutselboek
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in