Restaurant Hof van de Koning in Heerenveen

Restaurant Hof van de Koning in HeerenveenWij logeerden in Bakkeveen op camping de Waldsang en reden vanaf daar in een klein half uur naar Oranjewoud en Heereveen. Net buiten Heerenveen zit een kindvriendelijk restaurant. Niet in de stad dus, maar er net buiten. Ideaal als je met de auto komt. Restaurant Hof van de Koning in Heerenveen is een aanrader. In deze blog vertel ik waarom ik dat vind.

Lees ook: Sparjebird, een heerlijke plek voor de kinderen om te spelen en lunchen

Restaurant Hof van de Koning in Heerenveen

Je kunt een diner bij Restaurant Hof van de Koning in Heerenveen combineren met een dagje shoppen in Heereveen of wandelen in de omgeving van Oranjewoud. Ook een bezoek aan het Thialf stadion behoort tot de mogelijkheden natuurlijk. Er is een groot terras met leuke tafeltjes en zitjes buiten, bovendien schijnt er de zon. Dan heb je al veel gewonnen, want niets lekkerder dan een paar uurtjes in de zon op het terras.

drankje hof van de koning

Het eten bij Hof van de Koning

Niets dan lof over de gerechten van Hof van de Koning in Heerenveen! Wij vonden alles heel erg lekker en verfijnd. Als voorgerechten proefden we de vitello tonato, die prima was. Ook namen we een tomatensoep, die schoon op ging door de kinderen. De rivierkreeftjesterrine was eveneens superlekker, met een homemade huzarensalade en een coquille en tot slot waren ook de vegetarische kroketten enorm lekker. Bij het hoofdgerecht tip ik vooral de diamanthaas. Het is heel lang geleden dat ik in een restaurant zulk goed vlees at. Het smolt echt op je tong, zo mals. De spareribs vonden we iets aan de droge kant, maar de smaakt was goed. Bij de zeetong likte ik mijn vingers af en ook de schnitzel smaakte goed. De porties waren van prima formaat, we konden het net niet allemaal op, maar er bleef ook niet heel veel over.

vitello tonato hof van de koning

vega kroketten

terrine rivierkreeftjes

tournedos lekker hof van de koning

Dessert bij Hof van de Koning

De desserts krijgen een aparte vermelding, want daarmee was iets heel leuks en bijzonders aan de hand. De volwassenen bestelden gewoon van de kaart: dame blanche, aardbeientrifle, brownie en cheesecake, allen vergezeld door ijs. Maar wat kregen de kinderen? Zij mochten met de kok mee de keuken in om hun eigen dessert te maken! Dat was natuurlijk fantastisch. De kok deed dat heel leuk. Ze kregen allemaal een eigen glazen bakje en mochten zelf 3 smaken uitkiezen. Ze kozen vanille, aardbei en chocoladeijs. Als laatste ging er slagroom overheen. De kok zei dat ze zelf stop moesten zeggen. Natuurlijk lieten ze dat vrij lang doorgaan en was het ijsje uiteindelijk behoorlijk machtig daardoor, maar zij vonden het fantastisch. Echt heel leuk gedaan.

zelf ijs scheppen hof van de koning

eigen dessert maken hof van de koning

cheesecake

aardbijentrifle

Het interieur bij Hof van de Koning

Buiten ziet het er heel gezellig uit. Er zijn leuke zitjes voor een verschillend aantal personen. Er is zon op het terras in de avond en middag en de stoelen en tafels zijn heel divers: soms zijn het boomstammetjes waar de drankjes op moeten staan, soms is het een krukje en soms gewoon een tafeltje. Er zijn hele fijne stoelen met een schapenvachtje waar je lekker kunt zitten. Binnen is het stijlvol ingericht. Met blauw en oranje, mooie lampen, een sjieke uitstraling. Echt een fijne plek om een avond door te brengen.

interieur hof van de koning

Voor de kinderen

Buiten staat een luchtkussen, waar de kinderen lekker op kunnen spelen. Ook is er een groot grasveld. Die van mij deden daar verstoppertje, ook met andere kinderen die ze daar net hadden leren kennen. Het was een gezellige boel. De bediening denkt goed mee met de kinderen, zo bestelden wij geen 6 gerechte, omdat we niet zulke grote eters hebben. We kregen meteen extra borden, zodat we alles een beetje konden verdelen.

terras hof van koning heerenveen

De bediening

De vriendelijke bediening maakt de totaalbeleving bij Restaurant Hof van de Koning in Heerenveen af. Iedereen was aardig, er werd meegedacht, de kok kwam aan tafel en we werden goed in de gaten gehouden. Hoewel het best druk was, werd er steeds op tijd aan ons gevraagd of we nog iets wilden drinken, hoefden we nergens lang op de wachten en konden we personeel zo aanspreken als er iets nodig was. Ik zeg altijd: vriendelijke bediening kost niks, maar het maakt uit eten gaan zoveel leuker! Dat hebben ze hier echt goed begrepen.

bubbels hof van de koning

Lees ook: 111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben

Eindconclusie

Wij kunnen Restaurant Hof van de Koning in Heerenveen zeker aanraden. De kinderen vermaken zich goed, het eten is heel lekker en de bediening vriendelijk. De grootste aanrader vinden wij de diamanthaas, zelden zulk goed vlees gegeten. Tot slot vind ik het feit dat je er goed kunt parkeren ook heel prettig. Je hebt geen parkeerkosten en het parkeerterrein is zo groot, dat er voor alle gasten plek is. Onthouden dus, Hof van de Koning! Meer restauranttips nodig? Bestel dan het boekje “De 1000 leukste restaurants van Nederland.”

spareribs hof van de koning

schnitzelf hof van de koning

Vorig artikelSparjebird, een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en lunchen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #284
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in