Foto weekoverzicht Judith #284

safaritent de waldsangDe week waarin de grenzen van veel Europese landen weer open gingen en half Nederland ineens toch een vakantie boekte naar het buitenland. Wij hebben nog niets geboekt, maar we denken na over Tsjechië. Ik vind het wel heel leuk om toch een paar weken weg te gaan. Ook wil ik samen met Laura de Fietselfstedentocht gaan doen deze zomer. Een paar dagen Friesland dus. Deze week hadden we toevallig al een weekendje Friesland staan, dus dat kwam mooi uit. Kon ik mooi even wat informatie zoeken daar.

Maandag

Ai, de wekker ging mij iets te vroeg op maandagmorgen. Ik had niet zo best geslapen, het was zo benauwd. Helaas moesten we er toch uit, want de kinderen gaan weer gewoon naar school. Geen tijd dus om te treuzelen. Ik trok mijn hardloopkleren aan, want ik wilde een rondje van 7 km rennen om de zondagmiddagborrel calorietjes eraf te lopen. Het was gelukkig nog niet zo zonnig om 8 uur, dus het was best een lekker rondje. Ik snoepte weer een paar seconden van mijn laatste tijd af. Mijn ontbijt was vlierbloesemijs. Dat had ik gemaakt op zondag en het was nu voldoende bevroren. Ik plukte aardbeitjes en kersen in de tuin en ging achter mijn laptop zitten voor een werkdag. Langzaamaan werd het steeds zonniger, jammer dat dat dan weer net op maandag is en niet op zondag. Maar ja. Ik had een paar videobelgesprekken voor mijn werk en voor ik het wist was het alweer tijd om te gaan koken. Ondertussen had de opvang van Lenthe gebeld dat ze opgehaald moest worden. Ze was wat verkouden en dan mag ze niet blijven ivm Corona. Na het avondeten liep ik naar Niky, voor onze wekelijkse maandagavondwandeling. We liepen dit keer naar de grote Delfts blauwe vaas die recent is geplaatst aan de snelweg.

tulpenvaas delft

vlierbessenijs

Dinsdag

Fee was inmiddels ook verkouden en Lenthe nog steeds, waardoor ik dus weer twee kinderen thuis had. Dat werkt toch minder lekker kan ik je vertellen. Tijdens de videobel afspraken stuitert er dan af en toe ineens een kind door het beeld. Ze hebben je natuurlijk ook regelmatig nodig. Een beetje behelpen dus weer. Nu was het plan om op vrijdag naar Friesland te gaan, en ik zat er een beetje mee of dat wel kon als Lenthe verkouden was. We besloten de GGD te bellen en zij gaven aan dat we haar dan het beste konden laten testen. Er werd een afspraak gemaakt voor de volgende ochtend. ‘s Avonds ontvingen we de Berenbox. Dit is een driegangen menu maaltijdbox die je alleen nog maar een beetje hoeft op te warmen. We hadden van alle keuzes wat genomen: vlees, vis en vegetarisch. Dat deelden we met elkaar, zodat we alles konden proeven. Het was heerlijk! We zijn groot fan van de courgette carpaccio met hummus en de gerookte zalm met asperges. De carpaccio vonden wij iets te stug, dat was jammer. We hadden de tafel mooi gedekt, een wijntje erbij en zo was het net of we uit eten waren. Van het hoofdgerecht waren we heel enthousiast over de varkensate en de buikspek, heerlijk gekruid en mals. De vis was iets aan de droge kant, maar ondanks dat was de smaak goed. De vegetarische sate vonden we het niet halen bij de vleessate, maar het is een prima alternatief. Als dessert hadden we kaas, die prima was, en een chocoladetaartje. Dat was echt heerlijk, het moest even opgewarmd in de magnetron en dan liep de chocolade er zo lekker uit. Aanrader als je een keer geen zin hebt om te koken!

Maaltijdbox de beren

de berenbox

thuis uit eten de beren

Woensdag

Maik moest naar zijn werk, maar omdat ik op woensdagochtend ook naar kantoor moest, ging hij wat later. Lenthe moest immers nog naar de Corona drive thru in Nootdorp. Ze moest wel een beetje huilen zei Maik, maar het was gelukkig snel voorbij. Eenmaal thuis was ze het vergeten. Helaas moest ze tot de uitslag echt binnen blijven, dus dat was best lastig. Zeker doordat het behoorlijk mooi weer was en er steeds kinderen aan de deur kwamen om haar op te halen ‘s middags. Met Yuren bereidde ik zijn boekbespreking voor over het boek Superkrachten voor je hoofd. Dat was nogal een gedoe, want Yuren heeft zo’n instelling dat ie er gewoon gaat staan en wel ziet hoe het loopt, in plaats van wat voorbereiden. Uiteindelijk hebben we samen toch een mooie powerpoint gemaakt, met alleen plaatjes en steekwoorden, en kon hij het verhaal uit zijn hoofd vertellen. Later op de dag gingen Maik en ik nog even wandelen, en durfden we het aan om een kopje thee op het terras te drinken…

kies getrokken lenthe jan 2020

op hodenpijl thee

Donderdag

Ik begon met een afspraak en daarna ging ik naar het zwembad baantjes trekken. Lenthe was nog steeds thuis, Fee kon inmiddels weer naar school, omdat het RIVM de richtlijnen had aangepast en kinderen onder de 6 met een snotneus gewoon naar school mochten. Ondertussen maakte ik twee traktaties klaar: voor Fee en voor Lenthe. Zij waren allebei in Coronatijd jarig en moesten nog steeds trakteren. Dit staat gepland voor as maandag, maar omdat we een weekend weg gaan, moest dat alvast klaar staan. ‘s Middags maakte ik aardbeienjam met de kinderen voor vaderdag en pakten we alle verjaardagscadeautjes in voor Maik, die de volgende dag jarig was.

traktatie feeenstof

Vrijdag

Maik was jarig! We vierden zijn verjaardag tijdens het ontbijt. De kinderen hadden allemaal een mooi t-shirt voor hem gekocht en ik de nieuwste Apple Watch. Die wilde hij al zo lang hebben… Hij had het echt niet verwacht, dus dat was leuk. Ik zag wel dat ie nu net in de aanbieding is, zul je altijd zien 🙂 Daarna begon ik de ochtend met een rondje hardlopen. Helaas was Runkeeper vanzelf uit gegaan, maar gelukkig had mijn Apple Watch wel geregistreerd dat het 11,2 km was. Het ging me prima af, ik had nog wel verder kunnen doorlopen. Daarna pakten we de koffers in voor het weekend weg, en belde ik 3 keer naar de GGD om de uitslag van de Coronatest van Lenthe. Helaas was dat niet bekend. Uiteindelijk besloten we toch naar Friesland te rijden, met het risico dat we daar aangekomen weer terug zouden moeten. Terwijl we in de auto zaten, kreeg ik eindelijk het verlossende telefoontje dat de test negatief was en ze dus geen Corona had. Dat dachten we natuurlijk al, maar als je plannen hebt om uit eten te gaan, moet je dat wel zeker weten. Gelukkig konden we dus onze reis vervolgen. We checkten rond 5 uur in op Camping de Waldsang in Bakkeveen, waar we een 6 persoons safaritent met eigen sanitair hadden. De zon scheen en de kinderen waren meteen vertrokken naar de speeltuin voor de deur, prima dus!

maik jarig 49hardlopen 11 km juni 2020

eettafel safaritent de waldsang

De Dwaler

‘s Avonds aten we bij grillrestaurant de Dwaler, waar ik inmiddels al een uitgebreide review over geschreven heb. Een hele fijne plek met kinderen, prima eten, goeie bediening. En zoveel leuks te doen. De kinderen hebben het er na dagen nog steeds over, hoe leuk ze het daar vonden. Mocht je ooit in de buurt zijn: gaan!

voorgerechten op een plank de dwaler bakkeveen

Zaterdag

Op zaterdag sliepen we uit en ontbeten we uitgebreid aan de picknicktafel in de zon. De kinderen speelden en maakten vriendjes en vriendinnetjes en zo was het een heerlijk relaxte ochtend. Rond 11 uur gingen we naar Speelbos Sparjebird. Hier deden we een leuke dierenpad wandeling, speelden de kinderen met water en roetsjten ze van de kabelbaan. Na al dat spelen werden ze hongerig en schoven we aan bij de Blokhut voor een heerlijke lunch. Het was daar dat ik hoorde dat Saskia van Kidseropuit, die ook in de buurt was, haar voet had gebroken bij het lasergamen. Zo ontzettend balen voor haar! Ik was er gewoon een beetje van slag van. In een seconde is zoiets gebeurd, en het heeft zoveel gevolgen. Weken niet kunnen sporten, niet kunnen autorijden, vakanties die mogelijk niet kunnen doorgaan. En daarna nog wekenlang revalideren. Echt sneu.

hutten bouwen sparjebird

De Blokhut Sparjebird

Hof van de Koning

In de avond reden we naar Heerenveen, waar we gingen eten bij Hof van de Koning. Een restaurant net buiten de stad, maar met een heerlijk terras en een luchtkussen voor de kinderen. We begonnen met een prosecco op het terras en gingen later binnen eten. Het was superlekker. Ook over deze plek heb ik uitgebreid geschreven, voor wie geïnteresseerd is.

terras hof van koning heereveen

Zondag

De laatste ochtend werden Maik en ik gewekt door een specht die tegen de houten balken van de safaritent aan het tikken was. Om 5 uur 🙂 We konden daarna allebei niet meer slapen, dus besloten we te gaan wandelen. Om 7 uur pas hoor. De kinderen sliepen nog, dus legden we een briefje neer dat we weg waren. Dat bleek achteraf niet nodig, want na 6 km door het bos te hebben gelopen kwamen we terug en was de kinderclub nog in diepe rust. We dekten de tafel en ik legde de Vaderdagcadeautjes klaar voor de kinderen. Toen iedereen langzaam wakker werd en aangekleed was aten we croissantjes, de zelfgemaakte jam en suikerbrood. Heerlijk! Daarna gingen we kanoën. Dat kon gewoon vanaf de camping. Sterre zag het eerst niet zo zitten, bang om in het water te vallen, maar ze ging uiteindelijk toch mee. Er lagen al 2 driepersoonskano’s voor ons klaar. Ik ging met Yuren en Fee en Maik met Sterre en Lenthe. Het was heerlijk zonnig dus we hadden er zin in. Toch was het best een uitdaging om goed vooruit te komen met de kinderen. Het principe van wisselen per kant en goed kijken waar de punt van de boot heen wees hadden ze nog niet zo goed door. En bij Fee moest ik vooral opletten dat ze die peddel niet in het water liet vallen. Uiteindelijk hebben we 1,5 uur gevaren en toen waren we ook best wel moe. Ik had er zelfs 400 calorieën mee verbrand.

kano bakkeveen

kano avontuurkano de waldsang huren

De Slotplaats

Vlakbij de camping in Bakkeveen zit een geweldig leuke theetuin: de Slotplaats. Geen grote kaart, maar eerlijk eten. Lokale producten, alles vers. En een enorme hoeveelheid heerlijke theesoorten. Hier lunchten we. Het heel weekend waren we op zoek geweest naar verse oranjekoek van de bakker, maar dat was overal alleen op bestelling verkrijgbaar. Bij de supermarkten hebben ze het blijkbaar wel, maar Zeeuwse bolussen halen wij ook niet bij de supermarkt, omdat dat gewoon minder lekker is. Gelukkig had de Slotplaats ze wel, vers van de bakker, hoera! Dus dat was na een heerlijke lunch met soep, pastasalade, quiche en brood met brandnetelkaas een heerlijk toetje. De kinderen speelden ondertussen in de Oerrr Speelnatuurplek, met water en muziekstaven.

prachtige slotplaats bakkeveen

kinderijs de slotplaats

oranjekoek de slotplaats in friesland

oerrr speelnatuur

oerrr waterbaan

Weer naar huis

Om 3 uur pakten we de auto weer in en namen afscheid op de camping. Ontzettend jammer, we waren echt nog lang niet klaar in Friesland, maar ja. Sterre heeft komende week toetsweek en wilde nog leren en het is toch zo’n 2 uur rijden. We moeten snel nog maar eens terug! De komende week zal ik nog meer blogs uitwerken, ik ben nog niet overal aan toegekomen. Jullie zien ze vooral verschijnen. We gaan in ieder geval maar eens heel erg genieten van het mooie weer de komende week.

weekend friesland was top

vaderdag 2020

Vorig artikelRestaurant Hof van de Koning in Heerenveen
Volgend artikelHoe rijd je zo veilig mogelijk?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in