Sneeuwman broodjes maken

Sneeuwman broodjes maken met kaasSneeuwman broodjes maken, dat is een hele leuke activiteit voor kinderen in de winter. Kinderen zijn gek op zelf bakken en koken. Niets is bovendien lekkerder dan de geur van vers brood in huis. Deze broodjes zijn heel leuk om te maken als het buiten sneeuwt, of als je over de winter wil werken. Als je leerkracht bent, dan zijn ze natuurlijk ook heel leuk om met de klas te maken bij het thema winter.

Lees ook: Coco kan het activiteiten

Sneeuwman broodjes maken

Om deze sneeuwman broodjes te maken ben je ongeveer 2 uur kwijt. Het maken van het deeg is peanuts, dat kost je hooguit een kwartiertje. Daarna moet het wel minstens een uur rijzen en vervolgens nog een half uurtje in de oven. Houd daar rekening mee. Het is het handigste als je voor de kinderen een activiteit hebt op de wachtmomenten. Zelf heb ik eerst het prentenboek De kleine Sneeuwman voorgelezen. Maar je kunt ook een ander boekje kiezen natuurlijk. Er zijn er genoeg over sneeuwpoppen en sneeuwmannen. Daarna zijn we het deeg gaan maken. Toen dat een uur moest rijzen, hebben de kinderen geluisterd en gekeken naar het  beroemde verhaal van de sneeuwman. Je vindt deze hieronder. Het filmpje duurt 25 minuten. Als het deeg dan nog niet voldoende gerezen is, kunnen ze misschien een mooie kleurplaat kleuren van een sneeuwman?

Dit heb je nodig voor de sneeuwman broodjes

Veel ingrediënten zijn niet nodig, en je kunt bijvoorbeeld de karnemelk ook vervangen voor gewoon water. In plaats van gewoon zout, vind ik zelf kruidenzout van dr Vogel altijd erg lekker. Wil je liever helemaal geen zout? Dat kan ook!

  • 500 gram volkorenmeel (liefst van de molen)
  • 300 ml karnemelk of water
  • 10 gram zout
  • 25 gram droge gist
  • 20 gram boter

deeg sneeuwman broodjes

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng met een mixer met deeghaken door elkaar. Als het deeg goed kruimelig is, was je je handen en kneed je het deeg verder tot een mooie bol. Doe deze in een beslagkom en dek af met een vochtige theedoek. Zet op een warme plek om te rijzen. Dat duurt ongeveer 1 uur. Daarna bekleed je een bakplaat met bakpapier. Laat de kinderen twee bolletjes deeg pakken, de ene wat groter dan de andere. Zo maken ze een sneeuwman broodje. Na afloop kunnen ze met wat rozijntjes en nootjes knopen, ogen en een neus maken. Dat kan zelfs van een echt stukje wortel! Bak de broodjes in ongeveer 30 minuten af in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Sneeuwman broodjes maken

Zo serveer je het

Haal de sneeuwman broodjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Knip van lapjes stof sjaaltjes of knip linten die je als sjaal gebruikt. Bindt ze om de nek van de sneeuwpoppen en klaar is je sneeuwman broodje! Opeten? Doe op een mooi bord en serveer met wat plakjes kaas. Heerlijk! Smakelijk eten hoor.

Sneeuwman broodjes maken met kaas

Vorig artikelKlusjes die je in de winter moet doen
Volgend artikelWaar let je op bij het kiezen van een abonnement?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in