Grillrestaurant de Dwaler in Bakkeveen, top met kinderen!

bordjes bakkeveen de dwalerFriesland is natuurlijk een vakantieplek bij uitstek. Wie deze zomer in eigen land blijft, kan hier een heerlijke tijd hebben. Bakkeveen ligt in Oost-Friesland en is een gezellig dorpje. In de omgeving is genoeg te doen. Wij verblijven op camping de Waldsang in een zespersoons safaritent. Er is een speeltuin voor de deur op het veldje, en ook nog eentje om de hoek. De kinderen zien we amper meer. Ze sluiten al snel vriendschap met de kinderen uit omliggende tenten en huisjes. ‘s Avonds eten we bij Grillrestaurant de Dwaler in Bakkeveen. Dit blijkt een fantastische plek met kinderen.

Lees ook: de leukste pluk- en theetuinen in Friesland

water met munt en citroen de

Grillrestaurant de Dwaler in Bakkeveen, top met kinderen!

Het grote voordeel van Grillrestaurant de Dwaler in Bakkeveen is dat er een speeltuin is, drie doolhoven en een goudzoekplek. Dit maakt het met kinderen een heerlijke plek om te borrelen, lunchen of dineren. Terwijl jij en je partner een lekker wijntje drinken en genieten van een goedgevulde borrelplank, vermaken de kinderen zich in de speeltuin, één van de doolhoven of de goudzoekplek.

speeltuin de dwaler bakkeveen doorkijkje

Voorgerechten bij de Dwaler

De kaart spreekt aan, er zijn een aantal voorgerechten, vis, vlees en vegetarische hoofdgerechten en heerlijke desserts. Wij kiezen voor een plank met diverse voorgerechtjes en we bestellen los een kerriesoep. Er komt een goedgevulde houten plank met diverse gerechtjes, zoals carpaccio, huisgerookte zalm, olijfjes, gedroogde tuinbonen met zout (klinkt gek, maar bleek superlekker!), manchego kaas, dadels en focaccia. De kerriesoep is in 4 kleine glaasjes geschonken en deze was echt geweldig lekker. Dit eerste gerecht was veelbelovend!

voorgerechten op een plank de dwaler bakkeveen

Hoofdgerechten bij de Dwaler

Na het voorgerecht renden de kinderen weer de speeltuin in. Onze wijn werd bijgeschonken, een heerlijke Nero d’ Avolo uit Sicilië, en we genoten van de avondzon. Na niet al te lange tijd kwamen de hoofdgerechten. We hadden gekozen voor de grillplank, met onder andere buikspek, huisgerookte spareribs, chickenwings en Peruaanse worstjes. Er was nog een ander heel lekker vleesgerecht, maar ik ben even vergeten hoe dat heette. Groente was er ook: asperges, biet, kerstomaatjes, allemaal heel smakelijk. Met zoete aardappel en wij bestelden er nog wat frietjes bij voor de kinderen. Zelf had ik makreel, ook erg lekker. We hebben er niets op aan te merken, het was allemaal echt goed.

makreel de dwaler

hamburger de dwaler

Desserts bij de Dwaler

Tot slot kregen we de dessertkaart. Hoewel ik al best vol zat, wilde ik ook nog wel wat gerechtjes uitproberen. We kozen voor meerdere voorgerechtjes. Het enige wat wij wat minder vonden, was de banaan met rum. De rest was allemaal heel lekker: de dame blanche, de limoncello panacotta, de aardbeientrifle en als topper de pastel de nata. Begeleid door een cafeïne vrije latte macchiato kon mijn avond niet meer stuk.

desserts de dwaler bakkeve

De sfeer en het interieur

Wat ik begreep, is dat dit restaurant vroeger meer een kantine was. Na een verbouwing is dit totaal veranderd en ligt de nadruk veel meer op een gezellige sfeer, een stijlvol interieur en echt lekker eten. Meer hierover kun je hier lezen. Binnen is het interieur echt leuk ingericht. Buiten staan tafels die gemaakt zijn van de oude vloer, duurzaam en leuk tegelijk. Het terras ligt ‘s avonds nog heerlijk in de zon, dus wij hebben de hele avond buiten kunnen eten. Met zich op de speeltuin, de goudzoekbaan en de doolhoven, dus we konden de kinderen goed in de gaten houden.

binnen interieur restaurant de dwaler bakkeveen

Grillrestaurant de Dwaler in Bakkeveen, top met kinderen!

Doolhoven en goudzoekbaan

Er zijn in totaal 3 doolhoven bij Grillrestaurant de Dwaler in Bakkeveen. De eerste vind je meteen bij binnenkomst links. Deze kun je vanaf het begin nemen, maar ook later aan de achterkant betreden. Achter de speeltuin zijn er ook nog 2 doolhoven, eentje zie je meteen, met stenen muren. De andere ligt daar links van. De kinderen vonden ze niet zo heel moeilijk op te lossen, maar ze vonden het wel heel leuk om te doen.

goudzoeken

goud zoeken de dwaler

doolhof de dwaler bakkeveen

groen doolhof bakkeveen

Vriendelijke bediening

Wat ook moet worden gezegd, is dat de bediening correct en zeer vriendelijk was. Overal werd aangebracht: als mijn glas bijna leeg was werd een gevraagd of ik bijgeschonken wilde worden, voor mijn dochter Sterre was rekening gehouden met haar allergieën.

Conclusie Grillrestaurant de Dwaler review

Wij vinden allemaal dat Grillrestaurant de Dwaler een topper is. Het restaurantgedeelte is hip ingericht, buiten zit je heerlijk in de zon ‘s avonds. Kinderen kunnen gratis ravotten in de speeltuin, goud zoeken of de doorhoven lopen en natuurlijk met elkaar spelen. Ze zullen zich prima vermaken. Mocht je in de buurt zijn, zeker een lunch of een diner daar inplannen!

eten bij de dwaler

Vorig artikelEerste hulp bij fotograferen
Volgend artikelSparjebird, een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en lunchen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in