Spring Digital Detox

spring digital detoxHet is eindelijk lente! Frisse lentebriesjes waaien door je huis, overal is nieuw leven en het is weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Maar wat dacht je van een mentale schoonmaak? De lente is het ideale seizoen om eens flink huis te houden in je online wereldje. Constant de drang om je email te checken? Breng je het merendeel van je dag door achter een beeldscherm? Zijn jij en je smartphone één? Kick af van alle digitale afleidingen en geef je mentale en fysieke gezondheid een boost met een Spring Detox!

Jouw Spring Detox Plan:
STAP 1. Stel doelen
Denk aan alle dingen die je altijd al hebt willen doen, maar waar je nooit tijd voor had… je zal je verbazen over hoeveel tijd je over hebt! Een goed boek lezen, hardlopen, schilderen, een dagje sauna of iemand bezoeken die je al lang niet meer hebt gezien. Daarnaast kun je ook nadenken over wat je precies wil bereiken met de spring detox: rust in je hoofd creëren of dichter bij jezelf komen?
STAP 2. Besluit wat voor soort Detox 
Voor sommigen zal het ondenkbaar zijn om alle media af te zweren, daarom zijn er verschillende gradaties voor een fijne spring detox. Wil je een werk detox, een social media detox, of sluit je cold turkey alle media kanalen af? Ga (kritisch!) na hoe belangrijk jij het vindt om altijd en overal bereikbaar te zijn. Vergaat de wereld echt als je voor een paar dagen je mail of Facebook account niet checkt?
STAP 3. Zoek de rust op
Tijdens een digitale detox, en met name een Spring Digital Detox, is het belangrijk om zoveel mogelijk van de frisse lente lucht te genieten. Ontsnap aan de drukte en de ditigale invloeden om je heen! Volledig ontspannen door yoga en tai chi in de Vulkaaneiffel of genieten van het rustgevende geluid van de zee in Terschelling.
STAP 4. Sta stil bij jezelf
Tijdens een spring detox heb je alle tijd en rust om over je leven na te denken. Houd een dagboek bij, of schrijf in een notitieboekje je gedachten op. Wees bewust van jezelf. Hoe wil je dat je leven eruit ziet na de detox? Reflecteer. Je zal er sterker uitkomen! Realiseer je hoe je bewuster je tijd en aandacht verdeelt, en vind uit welke zaken je energie wel en niet waard zijn.
voorjaarsbloemen

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelHet bijzondere bevallingsverhaal van Fee, deel 2
Volgend artikelVandaag is… blauw!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Leuke post, en goed getimed! Morgen begin ik met een ‘sapweek’ om te detoxen, maar ik had nog niet stilgestaan bij een digitale detox. Misschien wel een grotere verslaving dan alle chocoladerepen in m’n keukenkastje!

    xx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in