Spruitjes die kinderen lusten, het kan!

Spruitjes die kinderen lusten, het kan! spruitjes met dadelsSpruitjes die kinderen lusten, het kan! Ik geloofde het zelf ook niet. Sterker nog, ik zat me stiekem een beetje te verheugen op de reacties als ik ze spruitjes voor zou zetten. Mijn kinderen zijn namelijk niet echt de makkelijkste eters, zoals de meeste volgers op mijn insta stories bijna dagelijks kunnen zien. Ik doe echt mijn best om zoveel mogelijk gevarieerd èn lekker te koken, maar met vier kinderen is het bijna elke avond gezeik. Dus toen ik vanavond de spruiten op zette, bereidde ik me vast voor op de negatieve reacties.

Lees ook: Gevulde tomaten met spinazie en ei

Spruitjes die kinderen lusten, het kan!

Er geschiedde echter een wonder: iedereen vond de spruitjes lekker! Hoe dan? Het is een groente die we heel weinig eten, het is groen, het stinkt als je het kookt, dus ik had alles verwacht behalve reacties als: “deze spruitjes zijn kapot lekker!” en “mmm smaken goed!” Maar echt, de borden gingen schoon op. Spruitjes die kinderen lusten, het kan dus echt!

Recept spruitjes die kinderen lusten

Na mijn filmpjes op instagram ontplofte zowat mijn dm-box. Of ik het recept even kon delen. Spruitjes die kinderen lusten, dat wil iedereen wel maken, zo bleek. Er waren zelfs mama’s die ze niet lusten, maar mijn recept toch eens wilden proberen. Dus klom ik in de pen. Dit zijn namelijk twee super makkelijke recepten om spruitjes te serveren, kost weinig tijd en ze zijn daardoor geschikt om door de week te maken. Met een half uurtje is het klaar.

Recept spruitjes met spek en honing

De eerste versie spruitjes is met spek en honing. Dit vonden de kinderen bij mij het lekkerste recept, terwijl Maik en ik juist het tweede recept lekkerder vonden. Tja, smaken verschillen. Dit recept is voor 4 personen als je ook het tweede recept erbij maakt. Maak je alleen deze, dan zou ik voor de dubbele hoeveelheid gaan.

Wat heb je nodig?

  • 1 zak spruitjes
  • honing
  • 2 pakken ontbijtspek

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van de spruitjes een klein stukje van het steeltje en haal de buitenste blaadjes er af. Was ze goed onder de kraan. Snijd de ontbijtspek door midden en doe om elk spruitje een half plakje ontbijtspek. Leg ze in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak gedurende 15 minuten. Haal de schaal uit de oven en doe wat honing over de spruitjes. Je kunt ook vooraf honing en mosterd mengen en dat er overheen gooien, maar omdat ze hier geen mosterd lusten heb ik dat achterwege gelaten. Nog een kwartier in de oven afbakken en klaar zijn de spruitjes. Wij aten het met gebakken krieltjes.

Recept spruitjes met dadels

Dit recept vonden Maik en ik allebei het lekkerst. Ik had het al vaker gemaakt. Dit recept is ook weer geschikt voor 4 personen, mits je het andere recept ook maakt. Anders zou ik de dubbele hoeveelheid ook weer aanhouden van dit recept spruitjes met dadels. Dus twee zakken spruitjes gebruiken in plaats van één.

Wat heb je nodig?

  • 1 zak spruitjes
  • 6 verse dadels
  • olijfolie

Hoe maak je het?

Maak de spruitjes schoon door de buitenste blaadjes te verwijderen en was ze onder de kraan. Voor dit recept kook je de spruitjes vervolgens in ongeveer 10 minuten beetgaar in kokend water. Snijd ondertussen de dadels in kleine reepjes (nadat je de pit verwijderd hebt) Giet de spruitjes af en doe wat olie in een koekenpan. Bak hierin de spruitjes op hoog vuur enkele minuten en bestrooi met wat zout en peper. Gooi de laatste 2 minuten de dadels erbij en roerbak deze mee met de spruitjes. Direct serveren.

Opdienen van de spruitjes

Leg de twee soorten spruitjes op een bord en doe er wat krieltjes bij. Dien meteen op en wacht met spanning op de reactie van de kinderen. Ik ben heel benieuwd of ze bij jullie net zo enthousiast zijn als bij mij. Ik verwachtte: ieuw! En ik kreeg: lekker! Spruitjes die kinderen lusten, het kan dus echt 🙂

Spruitjes die kinderen lusten, het kan! spruitjes omwikkeld met spek

Vorig artikelBlue Monday, boek een reis en voel je beter
Volgend artikelBoeken over knuffelen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in