Blue Monday, boek een reis en voel je beter

vleugelHet is vandaag Blue Monday, die dag dat de winter eindeloos lijkt de duren. De feestdagen zijn achter de rug, we zijn toe aan wat zon maar dat gaat nog weken duren. Meestal is het de hele maand februari nog niet veel en moet je in maart een beetje geluk hebben voor wat zonnestraaltjes. Het kan ook zo nog koud worden en veel regenen. Wat helpt, is het boeken van een reis. Door de voorpret ga je je direct beter voelen. Er is iets om naar uit te kijken! Over 5 weken is het alweer voorjaarsvakantie. Blue Monday, boek een reis en voel je beter.

Lees ook: Feelgood shoptips op Blue Monday
Lees ook: Lichttherapie voor donkere dagen

Blue Monday, boek een reis en voel je beter

Er zijn best een aantal opties om lekker weg te gaan de komende tijd. Ik ga ze hieronder vermelden en geef meteen een aantal tips voor bestemmingen. Er zijn een paar vakanties en ook wat lange weekenden waar je van kunt profiteren. De eerste is bovendien al heel snel, de stakingsdagen in het onderwijs! Een prima gelegenheid voor een lang weekend weg. Dat kan zelfs ook naar de zon. En dan is Blue Monday een ideaal moment om te boeken 🙂

Blue Monday, boek een reis en voel je beter

Stakingsweekend

Ik noem het voor het gemak even het Stakingsweekend, maar in feite zijn de stakingsdagen de donderdag en de vrijdag en kun je het weekend er aan vast plakken. Dat betekent dat je dus 4 dagen weg kunt. Van donderdag 30 januari tot en met zondag 2 februari. Als je gaat vliegen, zou ik proberen zelfs op woensdagmiddag te vliegen, de kinderen zijn dan toch al vrij. Betaalbare tickets (onder de €150) die ik tegenkwam:

victoriastreet edinburgh

Voorjaarsvakantie

Ook fijn om te boeken op Blue Monday is voor de voorjaarsvakantie, want die komt er al snel aan! De voorjaarsvakantie is niet in elke regio hetzelfde, dus ik ga even uit van mijn eigen regio, daar is de voorjaarsvakantie van 22 februari tot en met 1 maart. Je kunt dus vertrekken vanaf vrijdagavond 21 februari tot uiterlijk zondag 1 maart. En alles wat daar tussen zit. Ik kijk bij vluchten soms of het bijvoorbeeld net iets goedkoper is als ik op vrijdag terug ga. Een beetje puzzelen dus af en toe, maar je kunt geluk hebben dat je nog iets moois kunt vinden voor die week. Opties voor de voorjaarsvakantie:

aubergine talie

Meivakantie

Ook de meivakantie is verschillend, maar globaal loopt deze van half april tot begin mei. De één begint een weekje eerder, de ander een weekje later. Wie geluk heeft kan 2 weken weg, wij hebben de pech dat ik een andere vakantie heb dan mijn kinderen, dus wij kunnen maar 10 dagen (omdat ik op donderdag en vrijdag niet werk). Voordeel is wel dat ik die week erna nog iets kan gaan doen, omdat de kinderen gewoon naar school zijn en ik vrij ben… Voor deze bestemmingen zag ik mooie aanbiedingen van pakketreizen, wie weet leuk om op Blue Monday te boeken…

schotland glennfinnan rugtas

Hemelvaart

Een ander lang weekend is dat van Hemelvaart op donderdag 21 mei tot en met zondag 24 mei. Ook hier kun je lekker een paar dagen weg, als je op woensdag 20 mei al vertrekt in de middag heb je 3 volle dagen op de plaats van bestemming. Je kunt natuurlijk gewoon gaan rijden en ergens in Duitsland, Frankrijk, België of Luxemburg stoppen, maar je kunt ook een vlucht boeken. Vluchten die ik tegenkwam voor onder de €200:

fietstocht helsinki

Zomervakantie

Of je nou vroeg, midden of laat bent, de zomervakantie is iets om naar uit te kijken. Zes weken vrij, tenminste, als je net als ik in het onderwijs werkt. Veel mensen pakken de tent en rijden naar het Zuiden. Anderen reizen met de trein of het vliegtuig. Het is wel de duurste tijd van het jaar om op vakantie te gaan. Daarom kan het best slim zijn om in de zomervakantie lekker thuis te blijven en juist iets te boeken voor de herfstvakantie. Nog even een weekje zon meepakken bijvoorbeeld. Enkele tips:

Lees ook: Route door Slovenië

soca rivier Slovenië

Herfstvakantie

De herfstvakantie valt meestal eind oktober. Regio Noord start op 18 oktober, Regio Midden en Zuid op 26 oktober. Als je nu boekt, kun je vaak goedkope tickets regelen. Zo zijn wij een keer voor €1000 een hele week naar Ibiza geweest met z’n zessen (vlucht + hotel) Ook al lijkt het nog ver weg, het kan echt interessant zijn om nu al een paar dagen of een hele week weg te boeken in de herfst. Voor je het weet is het weer zover, en terwijl iedereen dan de hoofdprijs betaalt voor z’n tickets, heb jij ze al spotgoedkoop in je mailbox zitten. Interessante tickets die ik voor deze week zag:

Lees ook: Geheime hotspots in Athene en omgeving
Lees ook: Ibiza tips
Lees ook: Dagtrips vanuit Marrakech
Lees ook: Stedentrip Reykjavik

athene terrasjes trappetjes

Vlucht compenseren

Iedereen weet inmiddels wel hoe slecht vliegen voor het milieu is. Ik ben medeschuldig, want ik houd gewoon ontzettend van reizen. Helaas kan ik het daarom niet laten om toch af en toe een vlucht te boeken. Als reizen met de trein een goed alternatief blijkt naar een bepaalde bestemming, kies ik dat, maar helaas is het vaak nog te duur of te tijdrovend. Ik compenseer tegenwoordig wel elke vlucht die ik maak. Bij Transavia kan dat direct bij het boeken, en anders kan dat via andere organisaties zoals bijvoorbeeld Treesforall, flygrn en Greenseat. Ik wil iedereen oproepen om dat ook te doen als je net als ik toch af en toe een vlucht boekt. Het is eigenlijk wel het minste wat je kunt doen. We dragen allemaal op onze eigen manier een steentje bij (zo hebben wij een warmtepomp, scheid ik mijn afval, koop ik steeds minder vaak plastic, laat ik vaker de auto staan en hebben we zonnepanelen). Je vlucht compenseren hoort daar gewoon bij. Het is vaak maar een paar euro boven op de ticketprijs.

vliegtuig boven ned ondergaande zon

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #262
Volgend artikelSpruitjes die kinderen lusten, het kan!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in