Boeken over knuffelen

Boeken over knuffelen het grote knuffelboekKinderen houden van knuffelen. Hoe jonger ze zijn, hoe meer knuffels je van ze ontvangt. Koester dat, want pubers willen nog maar heel sporadisch knuffelen… Boeken over knuffelen zijn dus ook heel herkenbaar voor jonge kinderen. Ze genieten hier enorm van. Heel leuk om boeken over knuffelen voor te lezen aan je peuter of kleuter en af te sluiten met de allerdikste knuffel die je elkaar kan geven. Gelukkig zijn er over dit herkenbare onderwerp voor jonge kinderen heel wat prentenboeken geschreven om voor te lezen. In deze blog 9 x boeken over knuffelen.

Lees ook: Activiteiten Moppereend
Lees ook: Nieuwe kinderboeken juni 2019

Boeken over knuffelen

De meeste boeken over knuffelen zijn prentenboeken. Prentenboeken zijn boeken die vooral bedoeld zijn voor jonge kinderen. Er zijn ook prentenboeken voor oudere kinderen. Die zijn vaak gedetailleerder en gaan over ingewikkeldere onderwerpen. Je zult niet snel een prentenboek over knuffelen vinden voor kinderen ouder dan 8.

Boeken over knuffelen dikke knuffelmag ik een knuffel

 1. Het grote Knuffel-boek van Guido van Genechten: Dit boek bevat een schat aan knuffels: heerlijk zachte, lekker langzame, gemakkelijke, wilde, voorzichtige en nog veel meer … Een heerlijk knuffelig prentenboek voor jonge (en iets oudere) knuffelaars …
 2. Dikke knuffel– Marijke Munnik: Olle het vrolijke olifantje wil al zijn vriendjes een dikke knuffel geven, omdat hij zo blij met ze is. Maar niet iedereen zit daar op te wachten. Olle zoekt dapper verder naar iemand die wil knuffelen totdat hij zelf geknuffeld wordt.
 3. Mag ik een knuffel? Simone Ciraolo: Kareltje wil zo graag geknuffeld worden…
  Maar hij is een cactus, en iedereen is bang voor zijn scherpe stekels. Is er dan echt niemand die Kareltje een knuffel wil geven?
 4. Koning Knuffel van Dennis Horstman-Maassen: De armen van prins Knuffel groeien sneller dan de rest van zijn lichaam. Ze lijken wel gemaakt om te knuffelen en de kleine prins knuffelt er dan ook heel wat van af.
  Wanneer Knuffel koning wordt, bedenkt hij dat knuffelen de oplossing is voor alle problemen. Hij zorgt er zelfs voor dat er Knuffelwetten komen.
  Dan wordt er een bijzondere prinses geboren en wordt alles anders…
 5. Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jorg Mühle: Klein Konijn is bijna klaar om naar bed te gaan. Zijn tandjes zijn gepoetst en zijn pyjamaatje ligt al klaar. Maar voor Klein Konijn kan gaan slapen, moet de lezer hem eerst even helpen. Dus tik hem maar op zijn schouder, dan draait hij zich misschien wel om.
 6. Lekker knuffelen van Ingrid Kellner: Korte gezellige verhaaltjes over knuffeldieren en droomleeuwen, over troost en bescherming en over lekker inslapen…
 7. Zachte knuffels van Carl Norac is een echte klassieker, maar helaas alleen nog tweedehands te koop. Lola, een kleine hamster (uit “Lieve woordjes”*), blijft voor het eerst even alleen thuis. De ouders gaan naar de buren terwijl Lola zich probeert te vermaken en zich niet alleen wil voelen. Ze doorzoekt het hele huis op zachte knuffels om daar een grote berg van te maken. Uiteraard wordt het huis een grote bende en wordt een onderscheid aangeleerd tussen hard, zacht, plakkerig e.d. Lola valt in slaap op haar knuffelberg als haar ouders thuiskomen. ‘s Nachts kan ze niet slapen en zoekt dan de beste knuffelberg op die er bestaat: papa en mama.
 8. Slobber wil knuffelen van Sean Julian: Slobber, een boomdraakje, wil graag knuffelen. Maar elfje Evi heeft daar helemaal geen zin in! Waarom eigenlijk niet? Ontdek waarom je beter niet met boomdraken kunt knuffelen. Zeker niet als ze Slobber heten…
 9. Knuffel van Eoin McLaughlin: Egel was verdrietig. Zo verdrietig als een egel maar kon zijn. Zo verdrietig dat er maar een ding was dat hem blij kon maken…

Koning Knuffelmag ik even achter je oortjes kriebelen

Lekker knuffelenZachte knuffels

slobber wil knuffelenknuffel

Vorig artikelSpruitjes die kinderen lusten, het kan!
Volgend artikelNeem een sokkenabonnement, nooit meer sokken met gaten
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in