Leuk borrelhapje: saté in een glaasje

lekker borrelhapje sate in een glaasjeVoor de vrijdagmiddagborrel, een verjaardag, als kersthapjes op school, dit is een leuk borrelhapje: saté in een glaasje. Bovendien is het supersnel en simpel te maken. Heel handig voor papa’s en mama’s die het druk hebben met werk en de kinderen, maar wel gewoon willen genieten van iets lekkers. Of de blits willen maken bij het kerstdiner op school.

Leuk borrelhapje: saté in een glaasje

Voor dit leuke borrelhapje heb je niet veel nodig. Als je zorgt dat je een varkenshaasje in de vriezer hebt liggen en een pot pindakaas om satésaus te maken, heb je eigenlijk altijd de ingrediënten in huis om saté in een glaasje te maken. Iets wat je gasten zal verrassen. Bijna iedereen lust wel saté. Het is helaas niet vegetarisch, maar voor de vegan mensen tip ik dit recept voor vegan saté van tempeh.

sate in een glaasje

Wat heb je nodig?

Zoals gezegd heb je voor dit recept niet heel veel ingewikkelds nodig. Voor 6 stokjes saté koop je 300 gram varkenshaas, satéprikkers, bruine basterdsuiker, ketjap, knoflook, peper en zout. Daarnaast heb je satésaus nodig, wat ik zelf meestal heb uit zo’n kant en klare pot bij de Albert Heijn vandaan. Beetje mengen met water, opwarmen en klaar.

leuk borrelhapje sate glaasje

Zo maak je het

Saté in een glaasje is als borrelhapje zo gemaakt. Het kost je hooguit 20 minuutjes van je tijd. Wel is het ‘t lekkerste als je het vlees zo’n 10 uur van te voren marineert, zodat de smaken er goed kunnen intrekken. Dat doe je door de varkenshaas in blokjes te snijden. Maak een marinade van een scheut ketjap, 2 el bruine suiker en een teen knoflook, geperst. Doe het vlees er doorheen en zet afgedekt een aantal uren in de koelkast. Rijg ze daarna op een stokje. Bak in de pan of onder de gril gedurende enkele minuten (check of het vlees gaar is). Maak ondertussen de satésaus. Vul de glaasjes met een bodem satésaus. Zet het stokje omgekeerd in het glaasje. Direct serveren.

sate in een glaasje als kersthapje

Wanneer maak je dit leuke borrelhapje?

Dit borrelhapje is zo simpel en eenvoudig, dat je het op ieder moment kunt serveren. Voor het kerstdiner als kersthapje, op een verjaardag als lekker en origineel warm hapje, gewoon tussendoor, als je vrienden op bezoek krijgt en je wil eens iets anders dan een bak chips neerzetten op tafel of gewoon tussendoor, bijvoorbeeld als je geen zin hebt om te koken, als onderdeel van een monkeyplatter bijvoorbeeld. De kinderen zijn er hier namelijk ook gek op. Leuk borrelhapje hè? Saté in een glaasje! Smakelijk!

Lees ook: carpaccio in een glaasje

borrelen met sateetjes

Vorig artikelDe Kleine Weimar kaasfondue
Volgend artikelDe leukste kerstmarkten in Europa
Judith van Wijk
Vrouw, 41, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here