Supersnelle gezonde pasta!

speltpasta basilicumBen je druk, maar wil je toch iets lekkers èn gezonds op tafel zetten? Dan heb ik een toprecept voor je! Je hebt waarschijnlijk (bijna) alles in huis. Het is in 15 minuten klaar en je weet zeker dat je iets overheerlijks en gezonds op tafel hebt gezet. Hier is zeuren de kinderen er vaak om.

Ingrediënten

Spelt pasta van Grand’Italia
(verse) knoflook
verse trostomaten
rundgehakt
(soya)room
rode wijn
1 el tomatenketchup
paar druppels balsamico azijn
verse basilicum

spelt pasta

Hoe maak je het?

Kook de pasta in ongeveer 10 minuten gaar in ruim kokend water. Snijd de tomaat in stukjes. Doe olijfolie in de pan en bak de uitgeperste knoflook. Voeg de gesneden tomaat toe en laat het even op hoog vuur koken, zodat het vocht verdampt. Voeg een scheut rode wijn toe. Laat doorkoken tot de alcohol grotendeels verdampt is. Voeg 1 el tomatenketchup toe, wat blaadjes verse basilicum naar smaak en een paar druppels van de balsamico azijn. Pureer met de staafmixer en zet het vuur laag. Voeg nog naar smaak wat room toe.

Bak ondertussen het gehakt gaar en voeg dit bij de tomatensaus. Giet de pasta af en vul de borden met pasta. Giet de tomatensaus er overheen en garneer met een takje verse basilicum. Zet eventueel nog wat parmezaanse kaas op tafel.

Eet smakelijk!

pastasaus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here