Liefdesstrooisel

In mijn zoektocht naar een low budget Valentijnscadeautje kwam ik vanalles tegen. Er is best nog wel wat leuks te verzinnen, ook al is het natuurlijk enorm commercieel en zeggen de mensen die zich er tegen afzetten dat ze helemaal geen Valentijnsdag nodig hebben om hun liefde te laten zien. Allemaal waar natuurlijk, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het elk jaar toch leuk vindt als Maik iets heeft verzonnen. Dat hoeft echt geen parfum of een etentje te zijn, een lief klein briefje of een bos bloemen vind ik net zo leuk. Ik denk dat ik oprecht teleurgesteld zou zijn als hij een keer niks had. Andersom vast ook, dus ik probeer ook elk jaar origineel te zijn en iets leuks te verzinnen.

Liefdesstrooisel

Zo kwam ik dit jaar op het idee om liefdesstrooisel te maken. Ik liet me hierbij inspireren door een recept dat ik ergens voorbij zag komen met verschillende soorten suikers met een smaakje. Maik drinkt namelijk suiker in zijn koffie, en het leek me dan ook leuk om spicy sugar te maken met een zelfgemaakt etiket. Liefdesstrooisel dus! Het is origineel, spotgoedkoop, kost niet al te veel tijd om te maken en je hebt er een paar maanden plezier van. Het ziet er bovendien nog leuk uit ook.

Hoe maak je het?

Zorg voor een leeg potje. Ik koos bijvoorbeeld voor een jampotje dat ik met heet water goed schoonmaakte. Daarna afdrogen en vullen met basterdsuiker of kristalsuiker, net wat je zelf het liefste doet. Ik had nog wat vanillestokjes op voorraad die ik opensneed en het merg gebruikte, kaneelstokjes, kaneelpoeder, steranijs, kardemompoeder en deed dat door de suiker. De hoeveelheden kun je natuurlijk naar eigen smaak doen. Je kunt er eventueel ook nog wat cacao doorgooien of met een zesteur reepjes sinaasappel of citroen afschrapen van de schil en dit er doorgooien. Vervolgens doe je de deksel op het potje, schud je het flink door en laat je het tot Valentijnsdag staan. Zo kunnen de smaken en geuren er lekker intrekken.

Aan de ontbijttafel

Maak van papier een mooi etiket. Teken er hartjes op, of doe iets met handlettering om het etiket mooi te versieren. Pak het potje mooi in en geef het ‘s morgens bij het ontbijt, samen met een mooie cappuccino. “Kijk schat, koffie met liefdesstrooisel.” Elke keer dat je je liefde wil laten spreken het komende half jaar: just add some sugar!

 

Vorig artikelTrends voor in de vaas
Volgend artikelValentijnsdag … yay! of nay?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in