Taste of Amsterdam & Taste Kids 2015

uitgelichte-afbeelding-tasteGisteren waren wij de hele dag te vinden bij Taste Amsterdam. Dit jaar is er een speciaal kinderprogramma: Taste Kids. Hier vind je speciale activiteiten voor de kinderen, zoals het maken van een champignon kweekbakje, het proeven van groenteburgers, het versieren van een waterijsje en van “grond tot mond” waarbij ze leren over groente en fruit en hoe dat op je bord terecht komt.

Ik maakte een foto-impressie van deze dag, ter inspiratie. Heb je ook zin? Je kunt er vandaag ook nog heen! Het is in het Amstelpark in Amsterdam, nabij afrit S109 op de A10. Je parkeert gratis in de buurt, er is bovendien een supergrote speeltuin vlakbij Taste en de zon krijg je er gewoon voor niks bij vandaag! Kaarten koop je online of ter plekke. Meer informatie via de website van Taste.

Dan nu ons fotoverslag!

gezin taste

We kwamen rond lunchtijd aan. De kindjes hadden honger en dorst, dus dat moesten we eerst even regelen. Zo zaten we al snel aan tafel bij een stand die poffers & oesters verkocht. Dus poffertjes voor de kids besteld, en voor ons bubbels en oesters. Heerlijk!

champignons kweekbakjes maken

Daarna dus naar het stuk gegaan waar Taste Kids te vinden was. De kinderen begonnen met het maken van een kweekbak voor champignons. Ze kregen een duidelijke uitleg: potje thuis 5 dagen op een vochtige plek in de tas laten staan, elke dag water geven, op dag 5 de zak open zetten en wachten tot je champignons kunt kweken. Je snapt: wij hebben nu 3 kweekbakken op de vensterbank in onze badkamer staan. Superleuk!

groenten

Vervolgens kwamen we terecht bij de workshop “van grond tot mond”. Hier konden de kinderen snoepen uit de grote bak met verschillende kleuren tomaat, paprika, komkommer enz.

koksmutsen kleuren

Daarna mochten ze een koksmuts versieren, met stift. En ze moesten hun namen en leeftijden zeggen voor een heus groenten-diploma na afloop.

koks in de dop

De koksmutsen stonden prachtig na afloop, ze zagen er uit als echte chefs! Na het kleuren mochten ze met een mevrouw mee naar de picknicktafels. Daar stonden allerlei soorten groenten, kruiden en fruit. Ze mochten proeven en vertellen wat ze kenden en wat niet. Erg informatief en leuk! Ook voor mij. Zo stond er bijvoorbeeld een kruid dat naar cola rook. Had ik nog nooit van gehoord.

kids koken taste

Hierna mochten ze aan de grote tafel groenten snijden. Met deze groenten mochten ze vervolgens naar IJsbrand, wel bekend van Herman den Blijker z’n tv programma’s, die Maik uitgebreid uitleg gaf over The Green Egg. (hij wil er nu ook eentje…)

knoflook snijden

Kok IJsbrand maakte er vervolgens een heerlijk gerecht van. Wat onze kinderen natuurlijk weer niet wilden eten, dus hebben Maik en ik het maar opgegeten. Smaakte prima! Koken kunnen ze wel, die kids van ons. Nou nog leren eten 🙂

Maik in gesprek green egg

Na deze 2 activiteiten waren ze het even beu. Yuren had aan het begin al een reuzenrad gespot en wilde daar per se in. Je kreeg het bij een glas champagne. Wat naar. Moesten we alwèèr een glas bubbels drinken!

reuzenradIk bleef trouwens met Fee beneden. Dat vond ik niet erg, want ik houd niet zo van grote hoogtes… Fee genoot trouwens van alles, ze lachte naar iedereen en was constant wild met haar beentjes en armpjes aan het zwaaien van enthousiasme. Alleen toen ze moe was werd ze even onrustig. Gelukkig bood de draagdoek toen uitkomst.

Fee bij tasteNa het project “reuzenrad” vonden we het tijd voor papa en mama. We gingen eerst maar eens langs de stand van masterchef Peter Lute. Wij kennen Peter via de broer van Maik, het zijn vrienden. We zien hem en zijn vrouw vaak op verjaardagen daar. Het was nu alweer even geleden en hij wist nog niet dat wij kleine Fee erbij hadden, dus het was leuk om even bij te kletsen. Ik vind mezelf niet zo tof op deze foto staan, maar gelukkig staat Peter er wèl goed op 🙂

juut en peter lute

Natuurlijk moesten we ook zijn gerechten even proeven. Ik koos voor de Kings Crab en een dessert met chocola, passievrucht en vlierbloesem. Mocht je nog naar Taste gaan, dan kan ik je deze gerechten zeker aanraden, ze waren heerlijk!

kingscrab

dessert peter luteWe dronken nog een wijntje en toen werden de kinderen wat moe en hangerig. Maik ging nog even waterijsjes met ze versieren, terwijl ik Fee in slaap probeerde te krijgen in de draagdoek.

sashimi fifteenIk at nog een gerechtje bij restaurant Fifteen, heerlijke sashimi met een koel glas witte wijn. En we sloten af met red velvet cake en verse muntthee. Prima combinatie. Helaas was de combi met vervelende vermoeide kinderen wat minder. Tijd om naar huis te gaan! Het was inmiddels ook al half 8, dus een mooie tijd.

red velvet cake

We hebben echt een heerlijke middag en avond gehad. Iedereen heeft genoten, het weer was prachtig, het eten heerlijk en de sfeer ongedwongen en relaxed. Als je nog geen plannen hebt, zou ik zeker Taste Amsterdam bezoeken vandaag. Open van 12 tot 23.00 uur. En anders op je lijstje zetten voor volgend jaar!

Vorig artikelDress like…. Jolie in Lovestation22
Volgend artikelHet Rijksmuseum met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in