Geen kerststress met HelloFresh!

zalmtaartje met kruidenolieIk weet niet of jullie er al mee bezig zijn, maar de kerst is niet meer zo heel ver weg. Mijn ervaring met het bereiden van een kerstdiner is eigenlijk ieder jaar stress. Nou ja, vooral sinds ik moeder ben is dat. Want: werk, kerstdingen op school en opeens staan de kerstdagen voor de deur. Vorig jaar heb ik alle dagen bezoek gehad en dus moeten koken, wat een toestand was dat. Gelukkig is er een oplossing: geen kerststress met HelloFresh!

Herkenbare toestanden

Er kan van alles misgaan rondom de kerstdagen. Dat begint al met bedenken wat ik ga maken. Vroeger vond ik dat leuk, ik had er ook alle tijd voor om culinaire tijdschriften door te spitten, uitgebreide boodschappenlijstjes te maken en ruim op tijd de boodschappen te doen. Dat ligt tegenwoordig wat ingewikkelder. Vaak stel ik dat bedenken wat het menu wordt steeds uit, want druk. Vervolgens moet ik op het laatste moment ineens iets bedenken én bovendien een mega boodschappenlijst maken. Terwijl ik vaak ook nog iets moet verzinnen voor het kerstdiner op school, en oh ja, er moet een kerstboom opgetuigd, er moeten cadeaus gekocht voor vier kinderen en ze willen allemaal een nieuwe outfit. Wat doe ik eigenlijk zelf aan? Help!

Van winkel naar winkel

Wat mij al overkomen is rondom de kerstdagen is dat er producten uitverkocht zijn die ik nodig heb. Dat resulteert dan in gerace van winkel naar winkel. Of ik vergeet iets en moet weer terug. En dan moet het ook nog gemaakt. Nou kan ik toevallig goed plannen en organiseren, maar zelfs met zo’n gave is het toch een klus om voor al je gasten alles op tijd af te hebben.

kruidenolie

Hoera voor de HelloFresh Kerstbox!

En daarom mensen, ben ik zo ontzettend blij met de HelloFresh Kerstbox. Die gewoon zonder stress op tijd wordt thuisbezorgd, een perfect stappenplan (waarop precies staat uitgeschreven wat je wanneer moet doen) heeft wat klopt en zorgt dat je alles op tijd af hebt. Alle producten zijn aanwezig en je hoeft niet zelf na te denken over het menu! Hoe fijn is dat?

HelloFresh Kerstbox testen

Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik de HelloFresh Kerstbox alvast mocht uittesten en voorproeven. Geloof het of niet, maar op de woensdag dat wij terugkwamen uit Ibiza, stond ik slechts een halve dag in de keuken om een heel kerstdiner te bereiden. Superhandig, want ik had nog geen boodschappen in huis en zo hadden we meteen een gezellig diner met het hele gezin. Iedereen hielp trouwens mee: het is zò makkelijk, dat je de kinderen gewoon aan het werk kunt zetten.

Wat zit er in de HelloFresh Kerstbox?

Maar wat is nou het menu uit de HelloFresh Kerstbox? Dat ga ik je vertellen. Vooraf hadden we een overheerlijk zalmtartaartje met crostini en kruidenolie. Vervolgens een soep van torentjesbroccoli, ook wel romanesco, met hazelnoten en rode basilicum. Het hoofdgerecht was kalkoen met diverse groenten en aardappeltjes uit de oven en het dessert was een zogenoemde Eton mess, met merengue en passievrucht. Ook was er brood en cantuccini koekjes voor bij de koffie. Om je vingers bij af te likken! Er zijn tips om je bord te stylen, waardoor het geheel er zeer kerstig uit ziet. Wij vonden alles lekker en ook de kinderen hebben zitten smullen. Niet onbelangrijk: de gerechten zijn allemaal instagramwaardig. Kleine Fee nam overal foto’s van (net als mama, haha!)

gedekte tafel zalmtaartje met kruidenolie

Leuke extra’s

Bovendien zitten er leuke extra’s bij de HelloFresh Kerstbox. Zo zit er een menukaart bij, die de kinderen in elkaar hebben gezet. Ook zitten er gesprekskaartjes bij. Die kunnen ze, terwijl jij kookt, losknippen en op tafel leggen. Zo heb je meteen iets te doen voor je gasten als jij de tafel afruimt en de volgende gang serveert. Heel leuk!

De tafel dekken

Als je voor het gemak kiest van de HelloFresh Kerstbox, heb je misschien wat meer tijd om de tafel mooi te dekken. Ik kies meestal voor basic wit servies, omdat zowel de gerechten daar mooi op uit komen, maar je dit ook met alle kleuren kunt combineren. Kies voor mooie servetten, leg op elk bord een dennentakje, zet was vaasjes bloemen op tafel en vergeet de kaarsjes niet.

Geen kerststress met HelloFresh

Doe je zelf zo’n ideale Kerstbox cadeau en je hebt geen kerststress. De Kerstbox van HelloFresh vind ik echt een aanrader. De gerechten zijn makkelijk te maken, je hoeft niet de hele dag in de keuken te staan en het ziet er wel heel feestelijk uit. Bovendien is alles superlekker!

Praktische informatie

De prijs van de HelloFresh Kerstbox is vanaf €59,95 voor 2 personen. Je kunt er ook een bijpassende Wijnbox bij bestellen, dan heb je ook naar de wijn geen omkijken meer. De Kerstbox wordt vlak voor kerst geleverd, namelijk op zondag 23 of maandag 24 december zodat je niet nog een week met alle spullen in de koelkast zit, en alles vers blijft. Naast de Kerstbox kun je ook kiezen voor een complete Gourmetbox, voor een heerlijke avond gourmetten.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Kerstbox HelloFresh
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #201
Volgend artikelTips voor een bezoekje aan Leeuwarden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in