Waterpistooltjes, wel of niet?

houten waterpistoolIeder jaar heb ik weer hetzelfde dilemma, en ik vraag me af of jullie mama’s het herkennen: wel of niet een waterpistool aanschaffen? In principe ben ik gewoon tegen alles wat met schieten te maken heeft. Mijn gedachtengang is als volgt: schieten associeer ik met oorlog, mensen bewust dood maken en daar houd ik gewoon niet van. Ik wil mijn kinderen graag bijbrengen dat dit niet leuk is en ik wil eigenlijk het allerliefste dat ze zelf helemaal niks met pistolen hebben. De werkelijkheid is echter anders. Mijn zoon van 4 heeft mij laten zien, dat “pauw pauw pauw” echt genetisch bepaald is. Nooit deden wij hier iets met schieten, op tv en op de iPad vermeden we dit soort filmpjes en programma’s bewust en toch rende hij op tweejarige leeftijd plots met een schroevendraaier als geweer rond in de kamer met bijbehorende geluiden. Ik was perplex. Wist ook niet goed of ik het moest afkeuren of niet. Aan de andere kant is het gewoon een spel, fantasie, wat ik alleen maar toejuich. En zeg nou zelf, het spelen met een waterpistool is toch eigenlijk heel onschuldig en grappig? Ik deed het zelf vroeger ook, en echt, ik ben niet agressief van geworden ofzo.

Dus. Ga ik waterpistolen verbieden? Toch maar niet. Besluit ik ieder jaar. En dit jaar is dat vast niet anders. Wat je er ook van vindt: bij Hikjes in Huis hebben ze een mooie houten. Duurzaam, kan niet kapot. Je plugt er een spuit van de apotheker in en klaar. Van alle waterpistolen is dit misschien wel de beste optie?

Wat vinden jullie van het hele pistolen-gedoe?

Vorig artikelBr@nd for girls
Volgend artikelCoole sneakers
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

4 REACTIES

  1. herkenbaar hoor :), hier ook geen pistooltjes en bij waterpistooltjes hetzelfde gevoel, alleen kom je daar in de zomer niet helemaal onderuit … Ik vind het al lastig als ze van hun handen een pistooltje maken …. Wij hebben afspraak dat wanneer ze iets in de handen hebben wat met schieten te maken heeft (ook playmobil en leg0) dan mogen ze niet op iemand richten!

  2. Àch ja… ook hier een kind dat pief paf poef roept… zonder ooit ook maar iets van schieten gezien te hebben. En een waterpistool heeft hij nog niet (gehad). Ik ga het niet verbieden. De buurkinderen hebben er vast ook wel eentje 😉

  3. Ach.. ons kind zit op karate maar mag van ons geen andere kindjes (of dieren of volwassenen) slaan. Ze speelt verstoppertje maar is niet ondergedoken. Ziet geen kwaad in het natspuiten met een water pistool in welke vorm dan ook. We leren haar dat geweld niet goed is, leven en laten leven. Maar spel is spel… heeft niets met neerschieten te maken, maar alles met natspuiten. Ik denk dat wij, volwassenen, er meer van maken dan het kind zelf. Vroeger speelden we ook oorlogje. Ging niet om het ‘moorden’ maar om het veroveren van iets. Nu pas denk ik.. oorlogje.. was dat echt een spel ?

  4. Precies vroeger speelden we ook oorlogje om land te veroveren,werd ook niet moeilijk om gedaan.
    Mijn kinderen hebben waterpistooltjes spuiten mekaar en ons nat en de planten heel onschuldig en speels zeggen wij ophouden nu houden ze op dus ja waar hebben we het over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in