Thee en kaas, een gouden combinatie

rn-avilUHxTvzjFV_gktOj_RTK-5glYPXoM3yzjOCG4,QotH0ZAIfGYle63BwW1yPVte4wW0Vu_boCQCDNo6rXIHeb jij wel eens gehoord van de combi thee met kaas? Tot voor kort was dit voor mij geheel onbekend. Maar ik heb ervan mogen proeven en geloof me, het is heerlijk! Er zijn verschillende combinaties tussen thee en kaas te bedenken. Waarom is het zo lekker dan? Ik hoor het je bijna denken. Thee is warm in je mond en door deze warmte wordt de smaak van de kaas intenser. En natuurlijk smelt de kaas. Zo komen de heerlijkste smaakstoffen vrij. Logisch toch?

Thee is ook een prettig alcoholvrij drankje aan het einde van het diner. En dat is na een maaltijd met (te veel?) wijn eigenlijk best fijn. Voor de smaak hoeft je het niet te laten en voor de presentatie ook niet. Je schenkt de thee gewoon in een groot wijnglas! De theeën van Dilmah lenen zich uitstekend voor de lekkerste mixen.

ZTiAgCfLTcfU0k4sMonASGezgfXaY-cZJEk97IYollw,u0hcYhOZRrqhpiPg8jfToeuaHgUUgrzHi-bJm5A45RI

Een goede combi vereist wel wat proeven en kennis, want niet alles past goed bij elkaar. Net als wijn en kaas. Maar ik heb me wat mooie combinaties laten influisteren en jong belegen Beemster geproefd met Dilmah Jasmijnthee. En dat wás me lekker!

Wil je eens wat meer proberen, kan ik je de volgende combinaties aanraden. Of google voor inspiratie eens op Betty Koster, dé cheese queen van Nederland.

  • camembert matcht goed met darjeeling
  • geitenkaas smaakt over het algemeen heerlijk met groene thee
  • manchego is perfect met sencha
  • gerookte kaas en rijpere kaas zijn heerlijk met chai of gemberthee

Dilmah Hip & Host in blog

 

Vorig artikelAl je aankopen in één winkelmandje bij Stad.nl
Volgend artikel5 tips voor een gezellig dagje Den Haag
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in