Waarom Leeuwarden heel leuk is, ook mét kids!

FullSizeRenderWát een heerlijke stad is Leeuwarden. Er hangt een ontspannen sfeer, de mensen zijn super vriendelijk, je vindt er veel hippe tentjes en dat Fries? Wat een toffe taal is dat! Ik bezocht Ljouwert samen met 5 andere bloggers tijdens de Week van de Smaak. En smakelijk was het zeker! We genoten van een fantastisch diner bij restaurant Eindeloos en nipten van Brûswyn op wijngaard de Frysling. We ontdekten dat cappuccino met kokosmelk heel smakelijk is en als afsluiter van het weekend werden we culinair verrast door chefkok Daan Nagelkerke in Het Tuincafé.

Leeuwarden met kids

Naast al dat culinaire heb ik natuurlijk mijn oren en ogen open gehouden om toffe uitstapjes met kinderen te spotten. En dit zijn ze, mijn 5 to do tips mét kids in deze trotse hoofdstad van Fryslân.

1. Wow! Als een echte boef de gevangenis in, dát klinkt spannend! Gelukkig is het maar voor eventjes als je meedoet met de rondleiding door de Blokhuispoort, een voormalige gevangenis. De Blokhuispoort doet nu dienst als cultureel bedrijvencentrum. En heel bijzonder, je wordt rondgeleid door een voormalig bewaker!

HIp & Hot - Blokhuispoort

2. Hoe leuk is dat, varen met een Praam over de historische stadsgrachten van Leeuwarden. Je kunt al een tochtje maken van 50 minuten en dat is voor een wat jonger kind natuurlijk prima te doen. Er is geen horeca aan boord, maar met mijn tip onder 3 zorg je er toch voor dat je een heerlijk hapje en drankje hebt voor onderweg!IMG_7271[1]3. Wil je gezellig picknicken, bijvoorbeeld tijdens je tochtje op de Praam, bestel dan zo’ n fijne picknickmand van Karina’s Kookpunt. De mand wordt naar je toegebracht en ook weer opgehaald. Zo handig! Je kunt kiezen uit diverse soorten manden zoals Bio en Zo, Hapje en een Snapje, Lekker en Gezond en Slank en Light. Eet smakelijk!Hip & Hot - picknick4. Bij Stadstuin Asum worden onbespoten verse groenten, kruiden en fruit geteeld. Hoe cool is het om deze vitamine bommetjes samen met je kids te plukken! Pak een mandje, ga naar de aangegeven percelen en pluk de lekkerste groentes, kruiden en fruit. Voor een mandje vol betaal je maar 10 Euro. En vergeet niet even gedag te zeggen tegen de lieve varkentjes!HIp & Hot Asum5. Heerlijk even weg van de stress en drukte van alle dag. En geen wifi! Zie je dat wel zitten? Dan is het Houthuisje op wijngaard De Frysling the place to be. Kinderen kunnen heerlijk ravotten, buiten spelen en hout sprokkelen voor de houtkachel. En ‘s avonds? Vallen ze als een blok in slaap in één van de bedstedes. En heb jij ook ein-de-lijk eens tijd om dat mooie boek uit te lezen!1098498_153128634890207_698873289_nOan’t sjen in Ljouwert!

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in