Restauranttip: Julieta in Den Haag

restaurant julietaIk vind het leuk om zo nu en dan een nieuw restaurantje uit te proberen. Gisteren kwam ik via Social Deal terecht bij restaurant Julieta in Den Haag. Julieta is open sinds maart 2019 en zit aan de Hooikade op nummer 4. Ik at al eens eerder hier, maar toen was het nog het visrestaurant Zo uit de Zee. Inmiddels is het alweer twee keer van eigenaar veranderd en nu heet het dus Julieta. Met een bijzondere keuken, maar daarover vertel ik je hieronder meer. Mijn restauranttip: Julieta in Den Haag.

Restauranttip: Julieta in Den Haag

De Filipijnse keuken is niet heel ingewikkeld, maar wel erg lekker. Dat wist ik niet van te voren. Ik ben nooit eerder op de Filipijnen geweest en heb ook nooit eerder Filipijns gegeten. Wel zat ik op de middelbare school bij enkele vakken naast een Filipijnse jongen. Maar hij heeft me nooit uitgenodigd voor een diner. In de keuken van Julieta staat een Filipijnse kok, die heel goed weet wat hij doet. Ik vond echt alles geweldig lekker.

terras julieta den haag

Kindvriendelijk

Nu ga ik meestal met Maik uit eten, maar dit keer nam ik mijn dochter Lenthe van 7 mee. Soms is het fijn om met één van de kinderen iets apart te doen als je vier kinderen hebt. Quality time met mama alleen vinden ze erg fijn van tijd tot tijd. Ik koos voor Lenthe, omdat ze aan de beurt was èn ik weet dat zij degene is die het meeste lust. Filipijns eten gaat er bij Sterre en Yuren waarschijnlijk niet in, en Fee is echt nog te klein om zo’n driegangenmenu vol te houden. Achteraf gezien denk ik dat Sterre alles ook best lekker had gevonden eigenlijk. De bediening was erg aardig voor Lenthe en het eten kidsproof. Er was ook voldoende overleg over, we mochten zelfs de soep vooraf even proeven, zodat ze zeker wist dat ze het zou lusten. Top!

Lenthe julietajuut lenthe julieta den haag

Interieur

Als je buiten voor de deur staat, heeft het restaurant een gezellige uitstraling. Kleurrijke kussens op het terras, bistrostoeltjes. Helaas was het te koud om buiten te eten, maar anders is het een fijne plek voor een lange zomeravond. Binnen zag het er ook stijlvol uit. Met hout en olijfgroen gecombineerd met goud. De stoelen zaten fijn en de bank was iets aan de hoge kant, in elk geval voor Lenthe.

julieta van binneninterieur julieta den haag

Gastvrij

We werden heel hartelijk ontvangen. Op de dag dat wij er waren werd het restaurant met twee man gedraaid: de kok en de ober. Dat was voor de ober best pittig, vooral toen het druk werd. Ondanks dat, werden we heel hartelijk ontvangen. Er was veel aandacht voor Lenthe, er werd regelmatig gevraagd of ze het eten lekker vond en ze kreeg complimenten over dat ze alles zo goed en netjes zat te eten. De bediening was zeer gastvrij en aardig. Dat maakt je avond sowieso al een heel stuk beter.

Restauranttip: Julieta in Den Haag

Het eten

Ik had vooraf corvina, dat was een soort rauwe vis, leek een klein beetje op ceviche vond ik. Het was fantastisch lekker. Lenthe heeft ook een hapje geproefd, zij vond het net als ik heerlijk. Zelf had ze de tamarindesoep met garnalen genomen, ook superlekker. Heel smaakvol. Als hoofdgerecht had Lenthe de tournedos. Ik heb zelden zulk lekker en mals vlees gegeten in de afgelopen 10 jaar. Echt top. Mijn rode mul was overigens ook heel lekker. Niet ingewikkeld, gewoon wat mooie groenten, zwarte rijst en een subtiel sausje erbij. Als dessert namen we een panacotta met rum en jackfruit en een worteltaart met gemberijs. Hoewel de pannacotta lekker was, vonden we de worteltaart en met name het gemberijs echt geweldig lekker. Alleen daarvoor zouden we zo nog eens komen. Lenthe had ook nog wel een kaasplankje gewild, maar dat vond ik wat te heftig worden.

corvinatamarindesoep

rode multournedos julieta

Conclusie

Al met al vonden wij restaurant Julieta een enorme aanrader. Alles was lekker, de bediening vriendelijk, de wijnen goed en het interieur ook heel sfeervol. Bovendien werd mijn dochter hartelijk ontvangen en werd er goed meegedacht wat betreft het menu en prima voor haar gezorgd. Wil jij ook die heerlijke corvina proberen, dat goddelijke gemberijs en gewoon in dit schattige restaurantje voor een leuke introductieprijs een keertje eten? Social Deal heeft nu een mooie aanbieding staan: een drie gangen diner voor de prijs van €23,50 per persoon. Tot zover mijn review voor restaurant Julieta in Den Haag.

pannacotta julietaworteltaart julieta

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Restaurant Julieta Den Haag
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelHardnekkig vuil? Gebruik een stoomreiniger
Volgend artikelEen leuke route Amsterdam-Zuid met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in