Thematafel Koningsdag

Dat ik het hele jaar door thematafels en seizoenstafels neerzet weten de meeste lezers al wel. Het is namelijk naast leuk, ook heel fijn voor kinderen om te leven via het ritme van het jaar. Dat geeft houvast. Als je meer wilt lezen over waarom seizoenstafels zo goed zijn voor kinderen, kun je even op deze link klikken. Ik houd me trouwens niet specifiek aan de seizoenstafels volgens de antroposofie hoor. Ik vind het veel te leuk om ook niet-antroposofische feesten te vieren en daar thematafels van te maken, en soms gewoon zelf een leuk thema te verzinnen. Zoals bijvoorbeeld de aankomende Koningsdag! Ik maakte dan ook een thematafel Koningsdag.

Thematafel Koningsdag

Op Instagram kwamen er al leuke reacties, dus ik besloot jullie te vertellen wat ik allemaal gebruikte op de thematafel van Koningsdag. Eigenlijk heb ik bijna hetzelfde als vorig jaar, met een paar kleine aanpassingen. Ten eerste heb ik natuurlijk een mooie oranje seizoensdoek op de tafel (bij ons is dat de speelgoedkist) liggen. Daar zet ik dan natuurlijk de houten seizoensboom op, die ik versier met gouden kroontjes (zelf geknutseld door de kinderen van goudkarton) en strikjes van lint met een opdruk van de Nederlandse vlag of Delfts blauw. Verder heb ik een paar jaar geleden de houten koets van Ostheimer gekocht, samen met de Ostheimer figuren zoals de koning, de koningin, de prins en de prinses. Helaas heb ik deze figuren niet op voorraad, maar je kunt ze altijd bij me bestellen, dan zijn ze er meestal met een week of 6.

Appeltjes van oranje

Dit jaar kocht ik zelf een Ostheimer boompje met aan de ene kant bloemen, en aan de andere kant appels. Dat boompje is natuurlijk perfect voor de “appeltjes van oranje”. De stekers met de molen en het kroontje kocht ik ooit bij Saartjeswereld, het zijn Grimms stekertjes.

Boeken

Wat betreft boeken heb ik gekozen voor het boek Nederland, van Charlotte Dematons en het boekje Een kroontje voor Prinsje Alexander. Beide leuke boekjes, in het ene boek kun je eindeloos kijken naar alles Nederlandse dingen en bij het andere boekje lees je op rijm en kun je eventueel kinderen het verhaaltje laten uitspelen. Hebben ze zeker weten plezier van!

Kaarten Koningsdag

Tot slot heb ik zelf een hele leuke Koningsdagkaart staan van Unieke Postkaarten. Deze vind ik perfect passen. Je kunt natuurlijk ook een kaart kopen van Willem Alexander. Ook Blond Amsterdam heeft een leuke kaart van ons Koningspaar gemaakt. Erg leuk.

Wat hebben jullie op de seizoenstafel gezet voor Koningsdag?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in