Tips om je woonkamer te restylen in het najaar

wandkast pastoeDe herfst komt eraan, dan krijg ik altijd zin om het huis weer te veranderen. Hebben jullie dat ook? Zal wel komen omdat je weet dat je de komende maanden weer veel binnen door gaat brengen. Dan wordt je interieur opeens weer belangrijker en krijg ik verander-zin. In deze blog geef ik tips om je woonkamer te restylen in het najaar en vertel ik wat mijn eigen plannen zijn voor de woonkamer.

Muurtje verven

Wij hebben recent een witte piano gekocht. De kinderen willen graag op pianoles, dus dan hadden we er zelf natuurlijk wel eentje nodig om op te oefenen. Dat is een nieuw item in ons interieur. Nu staat deze piano toevallig tegen een witte muur, waardoor deze helemaal wegvalt. Dat muurtje moet dus binnenkort een kleurtje krijgen! Verandering één is dus al bedacht… Je kunt dus eenvoudig een wandje verven om een totaal andere look & feel te krijgen.

Nieuw tv-meubel

Een ander gevolg van de aanschaf van de piano, is dat ons televisiemeubel niet meer past. We hebben iets kleiners nodig. Een mooi excuus dus om ook daar iets aan de woonkamer te veranderen. Nu zag ik bij Flinders het merk Pastoe. Ik ben erg gecharmeerd van de wandkasten van Joost Selection. Dit is eigenlijk precies wat ik zoek, alleen wil ik niet zo’n hele combinatie, maar een enkel setje. Anders past het niet. Misschien is het voor jou ook wel tijd om een nieuw meubelstuk te kopen. Zet iets wat je beu bent op marktplaats, en zodra het verkocht is schaf je iets anders aan. Meestal hoef je niet zoveel bij te leggen.

Koop een designitem

Design is best prijzig. Toch hou ik er van. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik twee keer per jaar een mooi designstuk mag kopen. Soms is dat een meubelstuk, soms een accessoire zoals een vaas of een mooie kaarsenstandaard. Design voor je woonkamer kan een echte eye-catcher zijn. Ik maak altijd gedurende het hele jaar een lijstje met mooie items die ik tegenkom die ik wel zou willen hebben. Meestal kies ik dan iets van mijn lijstje.

Nieuwe accessoires

Naast een nieuwe kleur op de muur, een nieuw meubelstuk en een designproduct, is een goedkope manier om je interieur te veranderen het aanschaffen van nieuwe accessoires. Ik heb zelf boven allerlei plastic bakken per seizoen staan, en elk jaar koop ik wel iets bij. Voor elk jaarthema heb ik wel een poster, een ander kussentje, andere kaarsen en meer accessoires staan. In de herfst komt er in mijn roze woonkamer bijvoorbeeld wat okergeel en oranje bij. In de winter vertrekken die kleuren weer en combineer ik veel met wit, grijs en ijsblauw tinten. In het voorjaar komt er frisgeel en frisgroen bij en in de zomer combineer ik juist allerlei vrolijke kleuren met elkaar.

Vorig artikelDagtrips vanuit Marrakech
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #246
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in