Duizend-en-een-nacht sfeer in je huis

Marrakech staat bekend om zijn Duizend-en-een-nacht sfeer. In september ga ik die kant op, en dan vind ik het leuk om vooraf alvast wat in de stemming te komen door wat oosterse elementen toe te voegen aan mijn interieur. Wil jij ook een duizend-en-een-nacht sfeer in je huis? In deze blog geef ik tips hoe je dit kunt creëren en deel ik een online adresje om dit soort accessoires aan te schaffen.

Duizend-en-een-nacht sfeer in je huis

Met een paar goed gekozen accessoires kun je al een hele mooie duizend-en-een-nacht sfeer in je huis creëren. Dat begint natuurlijk bij de verlichting. Oosterse lampen hebben vaak gaatjes, wat zorgt voor die sprookjesachtige sfeer. Door de gaatjes projecteert de lamp het licht op je muren. Met wat kaarsjes erbij aan doet dit het heel goed voor de sfeer. Zowel in je slaapkamer als in je woonkamer is het heerlijk om dit soort lampen toe te voegen, zodat je zowel tijdens lange zomeravonden of de donkere winteravonden die duizend-en-een-nacht sfeer in huis kunt halen.

Kleden, plaids en kussens

Natuurlijk doet stof het ook heel goed als het gaat om een duizend-en-een-nacht sfeer in je huis. Denk aan Kelim vloerkleden, hammamdoeken, plaids en kussens. Deze stoffen items zijn heel belangrijk om de sprookjesachtige sfeer te realiseren. Denk niet dat het per se donkere kleuren moeten zijn: een oosterse sfeer kun je ook prima maken met lichte kleuren en wit.

Oosterse meubels

Natuurlijk zijn er ook diverse oosterse meubels verkrijgbaar die je helpen een mooie duizend-en-een-nacht sfeer in je huis neer te zetten. Zelf ben ik er echter voorstander van om vooral met accessoires te werken, want die kun je eenvoudiger vervangen als je een andere look & feel wil neerzetten. Ik hou namelijk nogal van verandering. Vandaar dat mijn werkkamer ook vol staat met bakken vol accessoires, zodat ik steeds kan blijven veranderen als ik iets nieuws wil uitproberen. Mijn stemming is nou eenmaal niet steeds hetzelfde.

Oosterse schalen en manden

Maak het geheel af met wat oosterse schalen, kaarsen en manden. Ook dit helpt om die sprookjesachtige sfeer neer te zetten. Inspiratie kun je op doen in het land dat je gaat bezoeken, en wellicht kun je daar ook een paar mooie items scoren die nog in je koffer passen. De duidzend-en-een-nacht sfeer in je huis is een hele fijne sfeer, waar je zelf van kunt genieten en bovendien je vrienden ook mee kunt verrassen.

Vorig artikelDe ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #233
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in