Foto weekoverzicht Judith #246

juut donkere fotoWe kunnen wel zeggen dat de herfst is begonnen, jemig wat heeft het veel geregend zeg, afgelopen week. Ik moet wel zeggen dat als het gewoon de hele week slecht weer is, ik me er beter bij kan neerleggen dan wanneer er ook mooie dagen zijn. Nu steek ik gewoon de kaarsjes aan en probeer te genieten van de herfst. Ook al is dat niet helemaal mijn seizoen. Wat vinden jullie van de herfst?

Maandag

De eerste dag van de week moet ik altijd weer een beetje wennen. Ik had een heleboel afspraken en daardoor geen tijd voor de sportschool. Wel ging ik ‘s avonds wandelen met Niky, dus had ik toch nog even wat beweging. Het begint al donker te worden als we lopen, dus het zal vast niet meer lang door kunnen gaan. Wel jammer, want het is steeds wel een fijn bijklets-avondje. Kunnen we natuurlijk ook met een glaasje wijn in de kroeg doen, maar das minder gezond dan wandelen 🙂 De spinaziesoep werd door de kinderclub niet erg gewaardeerd trouwens.

spinaziesoep focaccia

Dinsdag

In de ochtend was er een bijeenkomst van mijn werk. Dat was leuk, er was een interessante spreker en ik zag veel bekenden en oud-collega’s. Dus kon ik een beetje bijpraten met iedereen. ‘s Middags had ik eigenlijk een afspraak, maar die werd afgezegd. Daardoor kon ik een middag achter de laptop doorbrengen en wat administratie doen. ‘s Avonds ging ik nog sporten. Het was superdruk, heel vervelend, maar ik was toch blij dat ik gegaan was.

juut lau rood

Woensdag

Een drukke dag vol afspraken op mijn werk, dus ik zat al vroeg op de fiets en was ook zeiknat geregend. Tussendoor kon ik voor de lunch nog even naar huis en toen moest ik weer door naar de volgende afspraak. Aan het einde van de dag ben ik nog even gaan sporten en toen zat de dag er alweer op.

fee balletpakjekids verkleden

Donderdag

‘s Morgens kwam de buurvrouw even koffie drinken. Ze nam haar pianokruk mee, want die van ons kunnen we niet onder de piano schuiven en ook niet verstellen in hoogte. Daarom willen we een andere. Met die van haar kon ik even zien hoe dat zou staan. De rest van de ochtend had ik best veel werk te doen. Er lagen vooral nog wat betaalde opdrachten voor deze blog, dus ik besloot die dag niet te gaan sporten, maar heel veel te schrijven. Ook moest ik nog mijn blog van Marokko uitwerken, dat was nog steeds niet gelukt. En ik pingelde wat op de piano, ik ben nog steeds erg blij met het geverfde muurtje. ‘s Middags had ik natuurlijk de kinderen thuis, maar ik moest ook even naar de middelbare school van Sterre voor een gesprek met haar en de mentor. Ik heb eigenlijk niet zoveel gezegd en voelde me supertrots: ze was zo open en eerlijk bij haar mentor over hoe ze de eerste week beleefd had. Ze moet best wel wennen aan de hoeveelheid werk en het leren enzo, maar ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt. ‘s Avonds deed ik de avondspits alleen, want Maik had een uitje van zijn werk. Hij was pas heeeeel laat huis.

muurtje piano green

Vrijdag

De Vrije School van de kinderen bestaat 40 jaar én het was St Michaelsfeest. Een grote dag dus voor alle kinderen, die in de ochtend gevierd werd met drakenbrood en in de middag met een Circustraining. Om half 2 zouden de ouders naar de voorstelling mogen komen kijken, maar dat bleek helaas niet door te gaan vanwege de regen. De voorstelling moest daardoor binnen en daar passen niet alle ouders in. Heel jammer!

glitters lenthe schminkfeetje auto roze jas

Zaterdag

Ik begon de ochtend zoals gewoonlijk in het zwembad. Lekker baantjes trekken en thuis komen als iedereen nog in bed ligt. Daarna hebben we eigenlijk niet zo heel veel gedaan. Yuren wilde monopoly doen. Ik vind dat echt een stom spel, maar hij wil het altijd zo graag dat ik eens in de 2 maanden toestem. Helaas kon hij niet goed tegen zijn verlies en hebben we het potje halverwege afgebroken, omdat ik aan het winnen was. Tja…We aten frietjes, keken met z’n allen het Junior Songfestival en ik werkte nog wat aan mijn blog over Marokko, die eindelijk af is. Stiekem heb ik alweer gekeken naar tickets, want al schrijvende besefte ik me dat ik echt nog een keer terug wil…

monopoly yuren

Zondag

Met de foodbloggerstour was ik vorig week bij Mugs & Mermaids geweest, en dat was zo leuk dat ik daar per se met de kinderen heen wilde. Het zeemeerminnen thema is helemaal doorgestyled in het interieur en de gerechten. Wie wil er nou geen blauwe warme melk of rode pannenkoekjes? Precies. Dus gingen we, ondanks de regen, toch even naar Den Haag voor een zeer calorierijk maar o zo lekker ontbijtje. Yuren was een beetje moeilijk in het begin, maar gelukkig trok hij snel bij toen hij al het lekkers op tafel zag staan. Na het ontbijt gingen we naar huis, waar ik snel mijn sportkleren aan trok en de rest Grand Prix ging kijken. Na de Grand Prix ging ik boven nog even werken, de kinderen spelen, Sterre aan haar huiswerk en Maik een deur verven. Roze. Ik hou er van. Ondertussen kwam de regen met bakken uit de hemel, maar wij zaten binnen lekker droog. Hallo herfst!

Yuren blauwe melkster muts mermaids

blue velvet cakeblauwe melk mugs

smoothiebowlblue pancakes

Vorig artikelTips om je woonkamer te restylen in het najaar
Volgend artikel8 hippe eettentjes in Den Haag die je misschien nog niet kende
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in