Tips om te veranderen aan je stijl voor het goede leven

Tips om te veranderen aan je stijl voor het goede levenEr zijn een aantal dingen in de mode van de gemiddelde man die zo normaal lijken, dat we er helemaal geen aandacht meer aan geven. Toch vinden we het goed om deze dingen te doorbreken. Je hoeft niet mee te lopen met de meute en je mag veel meer jezelf zijn. Met deze tips in dit artikel zorg je ervoor dat je jouw stijl zo verandert dat je klaar bent voor ‘the good life’. Begrijp je niet helemaal wat we bedoelen, dan wordt dat in het artikel vast duidelijk.

Lees ook: Must have basics voor mannen

Merkkleding

Het is zo normaal geworden in onze wereld dat op al onze kleding in grote letters de merken ‘Nike’ of ‘Puma’ staan. In die begindagen, in de jaren tachtig en de jaren negentig, was dat erg stoer. Maar anno 2023 is het leven heel anders. Iedereen heeft nu het Adidas logo op zijn shirt staan en shirts van G-Star zijn al niet meer zo bijzonder als je misschien eerst dacht. Koop dus kleding met een klein, subtiel merkteken. Dit soort kleding is stijlvoller.

Slim-fit kleding 

In elke winkel kun je kiezen tussen de ‘normale’ kleding en ‘slim-fit’ kleding. Hoewel de slim-fit kleding er soms heel netjes uitziet, is het eigenlijk helemaal niet handig om dergelijke kleding te dragen. Als je even wat aankomt, moet je gelijk afscheid nemen van die kledingstukken. Koop dus beter wat wijdere kledingstukken waarin je je allereerst veel vrijer voelt en die altijd zullen blijven passen bij jouw lichaam.

Waarom zijn er überhaupt bepaalde stijlen?

Er zijn ontelbare mogelijkheden op het gebied van fashion en mode. Je hoeft dus helemaal niet ‘lid’ te zijn van één bepaalde stijl. Je kunt verschillende stijlen met elkaar combineren of zelfs helemaal afscheid nemen van bepaalde stijlen en gewoon helemaal je eigen stijl bestellen. Ga eens op Schulte Herenmode op zoek naar die kledingstukken waarmee je de beste combinaties kunt maken die bij jou passen. Hier vind je de beste grote maten mode heren kleding waar iedereen blij van wordt.

Voldoen aan de verwachting?

Een van de dingen die eigenlijk zo oubollig zijn, is de verwachting dat je altijd op de juiste manier gekleed moet komen naar bepaalde plekken. Waarom zou je per se in een driedelig pak naar een belangrijke vergadering moeten komen? Misschien ben jij wel degene die die structuren kan verbreken en in een heel andere stijl kan komen. Probeer de bestaande mode eens te doorbreken. Het zijn immers mensen zoals jij die nieuwe trends kunnen neerzetten.

Kan het niet duurzamer?

Het grootste probleem in de wereld van onze tijd, is natuurlijk klimaatverandering en ook kleding is een product wat potentieel een grote voetafdruk kan zetten. Jij kunt de wereld veranderen door oude kleren in een nieuwe stijl te brengen. Het kan allemaal veel duurzamer worden als we het met elkaar ‘normaal’ maken om in tweede- en derdehands kleding te gaan lopen. Dat scheelt zoveel weggegooide kledingstukken.  

Vorig artikelTwee verzekeringen die je nooit moet vergeten af te sluiten
Volgend artikelOntdek de Perfecte Vakantiebestemming: Fiets- en Wandelavonturen in Eigenwijze Stijl
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in