Tips voor een actieve vakantie

boswandelen brixentalVakantie wordt gezien als hét uitgelezen moment om de spreekwoordelijke batterij weer even flink op te laden. Voor de één betekent dat languit in het zonnetje op een strandbedje, voor de ander betekent dat tijd om eens lekker actief bezig te gaan. Of een combinatie van de twee; dat kan natuurlijk ook! In dit artikel lees je welke activiteiten je kunt ondernemen om ook jouw vakantie een actieve draai te geven!

  1. Aan de wandel

Sightseeing te voet is volledig gratis! Wandelen, of in sportievere termen ‘trekking’ genoemd, is de perfecte manier om de omgeving en culturele hotspots van jouw vakantiebestemming te ontdekken. Wat geeft er meer voldoening dan een prachtig uitzicht na een dagje trekken door hoge bergen?

  1. Lekker crossen

Met een racefiets of mountainbike kun je op een sportieve manier in korte tijd een groot gebied verkennen. Je krijgt er ook nog eens uiterst sterke benen van! Neem eenvoudig en veilig je eigen fiets mee op vakantie met een dakdrager van Dakdragerwinkel.nl voor aan- of op de auto.

  1. Over het water

Alhoewel een kajak- of kanotocht je wellicht niet de ene naar de andere adrenalinekick bezorgt, is het een prachtige manier om prachtige landschappen, idyllische dorpjes of grootse steden eens vanuit een ander perspectief te beleven. Bovendien is het ook nog eens een goede oefening voor het hele lichaam.

  1. Met de golven mee

Surfen is één van de meest populaire watersporten ter wereld en dat is niet zo gek! Als je gaat surfen zul je namelijk gauw genoeg ontdekken dat het de perfecte balans biedt tussen keihard sporten op het water en ultiem chillen op het strand: daar zijn surfers namelijk ook erg goed in.

  1. Onder het water

Zwemmen is de makkelijkste sport in het water: je hebt er immers alleen jezelf voor nodig! Het is onwijs goed voor zowel je spieropbouw als je conditie. Combineer zwemmen eens met een snorkel en zwemvliezen en er zal een nieuwe (onderwater)wereld voor je opengaan.

kanoen ukta

Vorig artikelJongenskleding voor jongens van alle leeftijden
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #359
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in